70 (!) MÅL: Slo Elverum i målshow – tosifret på Søndenå! – ØIF Arendal

70 (!) MÅL: Slo Elverum i målshow – tosifret på Søndenå!

Nyervervelsene Mathias Larson, Aksel A. Strupstad, Birk H. Inselseth og rumenske Dragos Hantaru viste seg kraftig frem – men størst av alle var ØIF Arendals ferske kaptein Magnus Søndenå!

Magnus Søndenå var stor i Terningen Arena i kveldens seier mot seriefavoritt Elverum.

Nettredaksjonen kommer tilbake med flere reaksjoner utover kvelden.

Slik var kampen:
Elverum sjokkåpnet og ledet 4-0 etter 4 minutters spill. Deretter viste Dragos Hantaru seg frem for første gang i årets Rema 1000-liga til redusering 4-1. Deretter handlet mye om Elverums Stig-Tore Moen Nilsen og ØIF Arendal-kaptein Magnus Søndenå. De to høyrebackene holdt målshow i hver ende av banen. Kaptein Søndenå hamret inn 6 mål for ØIF Arendal, mens Moen Nilsen satt inn det samme før hvilen for hjemmelaget. For ØIF Arendals vedkommende var det gledelig å se nevnte Hantaru komme godt i gang før hvilen, samarbeidet Matic/Larson og Frederik Børm.
Dog, etter ti minutters spill utlignet Frederik Børm til 6-6, nettopp assistert av playmaker Mathias Larson. Kvarteret ut i omgangen sto det 10-10 og etter 22 minutter 16-16 i det som ble særdeles målrik omgang i Terningen. Lagene fulgte hverandre mål for mål ut omgangen, med Elverum i føringen 19-18 tjue sekunder før pause. Etter en vellykket utføring av Heine E. Jensen og Luka Panzas timeout-plan like etter, satt ØIF Arendals Sander L. Simonsen inn utligningen til 19-19 – som også ble pauseresultatet.

2.omgang
Etter hvilen fortsatte lagene med å følge hverandre tett. Elverums Stig-Tore Moen Nilsen fortsatte der han slapp i førsteomgangen og sørget for hjemmeledelsen 20-19. To raske ØIF-mål signert Børm og Søndenå (sitt 7. for kvelden) sørget for 20-21 på måltavla to minutter etter. ØIF Arendal utnyttet Kristijan Jurisic’ redninger, satt opp tempoet fremover og viste Svermens tilreisende en helt annen håndball enn i seriepremieren. Etter 40 minutters sto det 23-24.
Godt spill og mål av Aksel A. Strupstad, og Olaf Hoffstad, Mathias Larson sørget for 24-26 etter 43 minutters spill. Særlig Mathias Larsons mål var av det vakre slaget.
Om ikke det skulle være nok, var også marginene – eller dyktighet om man vil – virkelig på ØIF Arendals side i denne perioden. Da Olaf R. Hoffstad bommet alene med Elverums Emil Kheri Imsgard, plukket kaptein Magnus Søndenå opp returen og hamret den i mål til 28-25 ledelse til ØIF Arendal. Etter 45 minutters spill tok Elverum-trener Børge Lund timeout for å snu kampbildet.
Det gikk ikke som planlagt. Et bomskudd fra Tobias S. Grøndahl ble omsatt til firemålsledelse signert Sander L. Simonsen til 29-25. Deretter var hjemmelagets Moen Nilsen igjen fremme med børsa og sitt 8.mål totalt.
Men ØIF Arendal hadde ingen – absolutt ingen – planer om å surre bort ledelsen i Terningen Arena. Da kaptein Søndenå satt inn sitt mål nr. 10 og 11 for kvelden til 33-28 og 34-28 var det liten tvil om hvor seieren skulle havne hen i kveldens klassiker.
Selv om hjemmelagets Kasper Lien satt inn to raske drøye fem minutter før slutt, kom aldri Elverum nærmere i kveldens festaften – sett med ØIF-øyne. Sander L. Simonsen satt inn sitt femte mål til 35-31 tre minutter før slutt.

Men i kveld var det Magnus Søndenå og ØIF Arendals kveld i Terningen Arena! Dusinet fullt ble det på ham!

ØIF Arendal vant til slutt 36-34!