Spilte seg kraftig opp etter marerittstart – se 2.omgang nå! – ØIF Arendal

Spilte seg kraftig opp etter marerittstart – se 2.omgang nå!

At serieåpninger er noe for seg selv er ikke bare lek med ord. Etter en svak start spilte ØIF Arendal seg kraftig opp i førsteomgangen mot Halden.

Frederik Børm var tydelig etter marerittstarten mot Halden. Det hjalp, men Halden holdt føringen på tavla og ledelse til pause.

Det ble en marerittåpning for ØIF Arendal i første omgang i seriepremieren hjemme mot Halden. Haldenserne spilte klokt og dyktig, mens ØIF Arendal rotet og kastet bort ball etter ball i åpningen. Hele ti (!) minutter tok det før ØIF Arendal satt inn det første, offisielle målet – signert Saltrød-gutten Sander L. Simonsen på straffekast til 1-4.
Målet ble forløsende, uten at forskjellen på måltavla ble mindre sett med ØIF Arendal-øyne. Etter 12 minutters spill sto det 2-5 på tavla. Da markerte ØIF Arendals nyervervelse Mathias Larson seg på og reduserte to ganger og stillingen 5-7. Da våknet også publikum, som mente Halden fikk for billige straffekast og avgjørelser sin vei.

Forsvarsspillet kom seg utover i omgangen og dermed våknet også Kristijan Jurisic i ØIF Arendal-målet. Fremover fortsatte Larson med å finne seg til rette i sin nye lekegrind. Innspillet hans til landsmannen Frederik Børm – som reduserte til 7-8 var pent å se på.
Likevel holdt Halden stand og føringen på måltavla. Særlig Haldens irske landslagsspill og bakspiller Joshua K. Grace og Truls Erik Grøtta viste gode takter. Stillingen var 9-10 etter 22 minutter. Deretter falt ØIF Arendal tilbake til syndene fra åpningsperioden, noe Halden straffet brutalt og utnyttet til ledelse 9-12 etter 22 minutters spill.

Mathias Larsons redusering til 14-15 sekunder før pausesignalet ga ØIF Arendal håp om å snu kampen – også i målprotokollen – etter pause. Larson har scoret fire mål i omgangen og viste tidvis hva publikum kan forvente seg – både i 2.omgangen mot Halden – og utover i sesongen.