TIL HJEMLANDET: – Heldigvis er vi tilbake i normalen – ØIF Arendal

TIL HJEMLANDET: – Heldigvis er vi tilbake i normalen

ØIF Arendal-trener Heine E. Jensen tror det blir målrikt når spillerne møter tre danske topplag i Danmark denne langhelgen.

ØIF Arendals hovedtrener Heine E. Jensen tar med troppen til eget hjemland kommende helg.

– Vi var i realiteten sjanseløse mot et sterkt Magdeburg-lag i Skarpnes Invitational sist helg, men fornøyd med matchene mot Aalborg (36-41) og Bjerringbro-Silkeborg (34-36). Det kan fort bli noen tilsvarende, målrike oppgjør både fredag, lørdag og mandag i Danmark kommende helg. Sist helg hadde vi periodevis fint tempo og jeg var særlig godt fornøyd med tiden spillerne brukte fra å ha sluppet inn mål til vi tok avkast. Den omstillingen er jeg godt fornøyd med. Helgens kamper skal selvsagt brukes til å skape bedre relasjoner mellom nye og gamle spillere i forsvarsarbeidet, fastslår Heine E. Jensen til oifarendal.no etter å ha ledet den siste treningsøkta med ball onsdag før avreise Danmark torsdag.

Nordmenn
Fredag åpner treningshelgen i Danmark mot Lemvig-Thyborøn. Lørdag venter landslagssjef Jonas Willes eks-klubb Mors-Thy. Blåtrøyene ble en stor snakkis i dansk og internasjonal håndball i helgen da det ble kjent at en av Danmarks største håndballprofiler Henrik Toft Hansen er hentet inn fra neste sommer. Han kommer fra Paris SG. I sommer som var dro for øvrig de norske landslagsspillerne Erik T. Toft og Sander A. Øverjordet fra den danske klubben til Kolding. Mandag står en svært så revansjesugen storklubb TT Holstebro klar til å yte ØIF Arendal motstand.
Oppkjøringshelgen blir også et møte med flere spillere fra Rema 1000-ligaen de siste årene. Lemvig-Thyborøn hentet Bergens strekspiller Fredrik Clementsen i sommer. Et gjensyn blir det også med de tidligere Nøtterøy og Runar-spillerne Simon Egtved og Amadeus Hedin (Lemvig-Thyborøn). Søndag står eks-Drammenspiller Sander Drange Heieren klar for å stoppe ØIF Arendal. Foran seg får han hjelp av blant andre medaljegrossist og den 2,11 meter høye bakspilleren Nikolai Marcussen.

Sander D. Heieren har forlatt Drammen til fordel for TT Holstebro. Dermed blir det et gjensyn med den norske landslagsmålvakten mandag.

Utviklende
– Det blir mye dansk motstand. Er det tilfeldig?
– Jeg vil heller si at vi endelig er tilbake i normalen igjen etter pandemien med mange treningskamper mot lag vi ikke spiller så ofte mot. Det er utviklende å få testet seg mot lag man ikke kjenner så godt og som også holder et høyt nivå, mener Jensen.
Lemvig ble nummer ni i den danske serien sist sesong og storklubben Holstebro hadde en marerittsesong ut av en annen verden, men reddet plassen med et nødskrik. Mors-Thy tok gull i den danske cupen i 2020.
– Dette er gode danske lag og dette vi ønsker oss. Jeg forventer at vi tar nye steg og bygger enda sterkere relasjoner mellom spillerne på banen gjennom helgen, avslutter Heine E. Jensen.

NB: ØIF Arendal Media streamer alle kampene fra Danmark på Solidsport gratis. Sendeplan og kamplinker blir lagt ut torsdag kveld.