WIEGERT: – Dette gikk like raskt som båtturen lørdag kveld – ØIF Arendal

WIEGERT: – Dette gikk like raskt som båtturen lørdag kveld

Magdeburgs trener Bennet Wiegert var en meget fornøyd herremann etter å ha sett laget kjøre over Aalborg etter pause søndag formiddag – og å ha vunnet Skarpnes Invitational med full pott.

Magdeburgs trener Bennet Wiegert er strålende fornøyd med helgen i Arendal.

– Vi presterte godt etter pause og særlig i åpningen av omgangen. I første omgang var det delvis bra, men de (red.anm: Aalborg) vant vel en periode 5-0 og det er for mye. Jeg er godt fornøyd med helgen her i Arendal. Supert organisert og ikke minst en stor, stor takk til ØIF Arendal og måten klubben og alle folkene her har tatt vare på og hjulpet oss, skryter Wiegert som allerede onsdag skal i aksjon igjen – mot franske Chambery.
Magdeburg vant 32-29 mot Aalborg, etter å ha ligget under 19-16 til pause.

Båttur
Lørdag kveld samlet turneringens hovedsponsor, taksteinsprodusenten Skarpnes Invitational, samtlige spillere, støtteapparat og sponsorer til grillfest på brygga på Tyholmen. Før maten ble servert fikk Wiegert for første gang kjøre fartsbåt på åpent hav – noe som står i stil til tyskernes propagandahåndball hva tempo angår.
– Det gikk like fort som håndballen vår skal gå, eller dette gikk like raskt som båtturen lørdag kveld, ler og smiler den sympatiske tyske treneren før han blir mer alvorlig:
– Nei, jeg er godt fornøyd med helgen. Nå retter vi fokus mot resten av oppkjøringen, legger han til.
For Wiegerts elever leverte i fjor en sesong av de sjeldne, med tysk ligagull med åtte poengs margin. Året før vant de EHF European League. I fjor høst vant de klubb-VM og i mai tapte de overraskende mot Benfica i EHF European Leage-finalen. Denne sesongen skal gullet på hjemmebane forsvares. I tillegg skal grønntrøyene ut i Champions League-lag.

-Super turnering
Magdeburgs kaptein, Christian O’Sullivan, er like fornøyd med både seier mot CL-laget Aalborg og helgen samlet sett.
– Dette har vært en super oppkjøringsturnering for oss. Vi er vanskelig å slå når vi ikke kommer under et visst nivå. Tre gode kamper og tre seire er vi godt fornøyd med, smiler O’Sullivan.
– Ekstra godt å sette Aalborg på plass i 2.omgang her?
– Vi ser mest på egne prestasjoner, men Aalborg er et veldig godt lag med mange gode spillere. Som sagt har denne helgen vært veldig fin for oss.
Onsdag venter Chambery og i helgen venter Bundesliga-kollega Erlangen i treningskamp. Deretter er det Supercupen mot Kiel. Magdeburg har mye å forsvare kommende sesong.
– Målet er å forsvare gullet i Bundesliga, fastslår han.
Landslagskapteinen følger opp sin sjefs godord om Arendal og turneringskonseptet.
– Arendal har vist seg fra sin beste side. Virkelig. Gutta har stortrivdes med alt. Gøy å vise frem hjemlandet på en slik måte, skryter og avslutter Christian O’Sullivan.