– Det er ikke ofte man spiller mot Magdeburg og et 2.divisjonslag på samme dag – ØIF Arendal
Sebastian L. Simonsen

– Det er ikke ofte man spiller mot Magdeburg og et 2.divisjonslag på samme dag

Sebastian L. Simonsen var et ungt lyspunkt i tapet mot de regjerende tyske mesterne Magdeburg. Tre mål på tre forsøk, gjorde at unggutten kostet på seg et smil etter kampslutt.

Sebastian L. Simonsen. Arkivfoto.


Magdeburg trollbandt publikum med solid håndball lørdag ettermiddag – selv for en treningskamp tidlig i oppkjøringen å være. Tyskerne vant 40-23.
– Det ble mye mål bakover mot det som kanskje er verdens beste håndballag, men likevel utrolig moro for meg å få sjansen. Unge spillere som meg må gripe sjansen når vi får den. Jeg synes fasiten for min del ble fin i kveld, smiler 18-åringen etter tre mål på tre forsøk fra venstrekanten.
Saltrød-gutten skrev kontrakt med ØIF Arendal på forsommeren.
– Litt stolthet?
– Mye stolthet, selv om jeg aldri kan være fornøyd når vi taper, svarer han.
ØIF-trener Luka Panza mener Simonsen spilte uten respekt.
– En fin opplevelse for ham. Han skaffet seg gode vinkler og utgangspunkt for å score. Det er viktig at de unge spillerne griper muligheten når de kan. Det gjorde Sebastian idag, mener Panza.

Grep sjansen
Lillebror Løvlie Simonsen og flere av ungguttene spilte også treningskamp mot 2.divisjonslaget Viking HK lørdag formiddag. Overgangen til Magdeburg på ettermiddagen var mildt sagt stor.
– Det er ikke ofte man spiller mot Magdeburg og et 2.divisjonslag på samme dag. Jeg er kanskje den første som har gjort det, smiler Sebastian L. Simonsen.
– Å spille mot så god motstand er vanvittig gøy. Det gikk ekstremt raskt, avslutter en fornøyd – tross tap – Sebastian L. Simonsen.