HANTARU: – Magdeburg er utvilsomt et av verdens beste lag – ØIF Arendal

HANTARU: – Magdeburg er utvilsomt et av verdens beste lag

Rumenske Dragos Hantaru hadde i likhet med resten av ØIF-spillerne en hard dag på jobben lørdag.

Det ble en krevende dag på jobben for Dragos Hantaru og ØIF Arendal mot mesterlaget Magdeburg

– Jeg tror dette Magdeburg-mannskapet vil være med helt inn i kampen om Champions League-gullet til våren. De spiller ekstremt rask og fin håndball, fastslår Hantaru etter en nedtur på jobben sammenlignet med det hederlige 41-36 tapet for Aalborg fredag kveld.

Forsvaret
For mens ØIF Arendal-spillerne slet med å gjenta prestasjonene i det offensive spillet fra Aalborg-matchen fredag, viste tyskerne høy kvalitet i alt de foretok seg i en feststemt Sparebanken Sør Amfi.
– Forsvaret deres er sterkt. Veldig sterkt, mener Hantaru som kom til ØIF Arendal fra Steaua Bucurest i sommer.

Islendingen Gisli T. Kristjansson var et konstant uromoment for Dragos Hantaru (t.v), Frederik G. Børm og ØIF Arendal lørdag kveld.

Han sier 40-23 tapet må brukes og tas lærdom av for alt det er verdt. For referansene til det som ofte omtales som verdens mest komplette håndballag ble tydelige lørdag kveld.
– Nå fikk vi erfare hva som må jobbes med. De er ekstremt gode i alt de foretar seg. Vi mister litt gnisten når ledelsen deres blir så stor, men vi får i det minste avsluttet kampen på en fin måte. Nå må ta lærdom av denne kampen og flytte fokus mot Bjerringbro-Silkeborg søndag, sier Hantaru.



– Energi
– I første omgang var vi ikke aggressive nok og ikke til stede nok. I andre omgang var vi betraktelig bedre. Her får vi veldig gode referansepunkter og ser hvor de aller beste er, sa ØIF Arendals hovedtrener Heine Jensen til Agderposten etter kampslutt.

Heine E. Jensen.

Trener Luka Panza mener det tyske mannskapet har flere meter, kilo og bedre fart, kraft og taktiske vurderinger enn ØIF Arendal.
– Dette er kanskje verdens beste håndballag. Når vi ikke matcher energien deres og kriger nok blir det mye feil og mål bakover. På dette nivået blir man straffet hardt, fastslår Panza.
Han sier stortapet skal brukes i treningsarbeidet videre.
– Det fine med denne helga er at vi møter tre lag med tre ulike spillestiler. I morgen må vi matche Bjerringbro-Silkeborg fra start av, slik vi gjorde mot Aalborg. Magdeburg er dyktige og vi må bare lære. For i dag spilte vi mot et av verdens beste håndballag, avslutter Luka Panza.

PS: Søndagens kamp mot Bjerringbro-Silkeborg har avkast klokken 12:45 i Sparebanken Sør Amfi.