KAY SMITS: – Det ble en helt annen kamp enn forventet – ØIF Arendal

KAY SMITS: – Det ble en helt annen kamp enn forventet

En av Magdeburgs største stjerner, nederlandske Kay Smits, regjerte i Sparebanken Sør Amfi mot ØIF Arendal lørdag. Han erkjenner at han hadde sett for seg en langt tøffe match.

Kay Smits var som vanlig solid for sitt Magdeburg.

Magdeburg vant hele 40-23 mot ØIF Arendal lørdag kveld. Smits sier til oifarendal.no at han og lagkameratene hadde sett for en helt annerledes kamp etter ØIF Arendals angrepsspill mot Aalborg fredag kveld.
– Det ble en enklere kamp enn forventet. Vi så deres (red.anm: ØIF Arendals) kamp mot Aalborg og var overrasket over nivået på angrepsspillet deres. Vi var godt forberedt idag og på plass da kampen startet. Forsprangret vi opparbeidet oss klarte aldri ØIF Arendal å ta igjen. Vi fikk løpt mye, noe vi liker godt, smiler nederlenderen overfor oifarendal.no etter kampslutt.
Høyrebacken ga seg ikke før han hadde skutt inn ni mål på Kristijan Jurisic og Ivan Eres. I går ble fasiten 10 mål mot Bjerringbro-Silkeborg for nederlenderens vedkommende. Dermed har Smits scoret 19 mål på to kamper i Skarpnes Invitational.
Magdeburg-stjernen var svært sentral da Nederland overrasket mange i EM i Ungarn/Slovakia i januar. Han var lenge toppscorer i mesterskapet før en positivt corona-test satt ham ut av mesterskap da.

Konsentrert
For om det fantes noen tvil om Magdeburgs kvaliteter, ble eventuell tvil feid av banen lørdag ettermiddag. De tyske mesterne serverte propagandahåndball fra start til slutt. Smits, som har herjet i Magdeburgs treningskamper den siste uka, viste hvorfor lørdag ettermiddag.
– Det har vært en fin uke for meg og lagkameratene mine. Nå skal vi fortsette den fine progresjonen når vi møter Aalborg søndag. Vi må fortsette med løpingen, konsentrasjonen og tempoet, fastslår Smits.
– Hvor mye betyr det å vinne en treningskamp som denne?
– Vi spiller alltid for å vinne, selv om noen sikkert vil mene at en treningskamp er en treningskamp, avslutter den 25 år gamle nederlenderen som ifølge ryktebørsen meldes å spille for Flensburg Handewitt fra neste sesong av.
Fredag offentliggjorde Magdeburg og Smits at 2022/2023-sesongen blir hans siste i den grønne trøya.

NB: Magdeburgs kamp mot Aalborg har avkast klokken 11:00 søndag. ØIF Arendal spiller mot Bjerringbro-Silkeborg klokken 12:45 søndag i Sparebanken Sør Amfi.