SØNDENÅ: – Jeg tror vi kan finne tonen utover i sesongen – ØIF Arendal
Søndenå, Matic

SØNDENÅ: – Jeg tror vi kan finne tonen utover i sesongen

Magnus Søndenå måtte se halve sesongen i fjor fra sidelinja. Det har han ikke tenkt å gjøre denne sesongen. For han gleder seg til å spille sammen med ØIF Arendals nye danske playmaker.

Magnus Søndenå gleder seg.

– Mathias (journ. anm: Larson)har imponert meg veldig i oppkjøringen. Han er veldig glad i høyt tempo, noe som passer meg veldig, veldig fint. Han kommer jeg til å finne tonen med på banen denne sesongen. Vi skal spille underholdende og rask håndball, men en ting er hva vi sier. En annen ting er om vi klarer å leve opp til det vi sier vi skal. Selv om ikke har spilt en eneste kamp ennå, ser det bra ut på treningene. Jeg merker at gutta er ekstra på om dagen, sier Søndenå.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/08/11/larson-blir-spennende-a-se-hvordan-lagene-loser-dette/

Uflaks
For Søndenå kom sterkt utover i sesongen etter at han pådro seg en skulderskade uken før semifinalen i NM mot Fjellhammer. Han var ute rundt fem måneder av sesongen. 31-åringen ble best i test i den såkalte geysir-testen for to uker siden.
– Alltid godt å kjenne at kroppen er der den skal være. Skader kommer det alltid i en tropp gjennom en lang og tøff sesong. I fjor var jeg uheldig da jeg kolliderte med en medspiller på trening. Det er ikke noe man kan ta høyde for. Kroppen kjennes fin, men jeg har ikke gjort noe spesielt annerledes i sommer enn tidligere. Jeg er generelt flink til å trene mye og kroppen er litt sliten om dagen, men skal det være når vi skriver 11. august, smiler Magnus Søndenå.

Bedre og bedre
Søndenå presiserer at verken han eller ØIF Arendal har spilt en eneste treningskamp, men treningene i Sparebanken Sør Amfi blir bedre og bedre, mener han.
– Det er flere som viser seg frem. Vi har mye kvalitet i troppen denne sesongen. Så blir spørsmålet om vi klarer å utnytte den kvaliteten når alvoret begynner. Jeg gleder meg spesielt til å få angrepsspillet opp på det nivået vi vil ha det. Å score mål er fortsatt like moro, smiler Magnus Søndenå som går løs på sin andre sesong i ØIF Arendal.
– Jeg føler vel også at vi er kommet lenger i angrep enn bakover, men det er ikke uvanlig så tidlig i oppkjøringen ettersom vi har brukt mest tid på det offensive. Det spennende nå er at vi åpner oppkjøringskampene mot noen av verdens beste lag. Blir vi starstrucked får vi ikke noe utbytte av denne helgen, men finner vi rett fokus vi har en kjempefin mulighet for å vise oss frem og se hvor lista ligger. Det blir også morsomt å spille håndball mot lag og spillere vi ikke kjenner så godt. Samtidig må vi tenke ressursbruk og rotasjon i troppen gjennom helga. Jeg gleder meg, smiler en kampklar Søndenå.

https://arendal.nth.webcore.no/2022/08/11/galleri-godt-humor-detaljer-intensitet-og-alvor/

Skjerpet
Han mener medspillerne er skjerpet og at det ligger i en spenning i lufta før helgens kamper.
– Vi ønsker ikke bare å komme fra denne helgen med æren i behold, men få et ordentlig utbytte. Vi må stemple inn fredag kveld for å si det slik. Slik intensiteten på treningene har vært frem til nå blir det enklere enn om treningene hadde holdt lavere nivå og intensitet, fastslår han.
Søndenå håper sørlandspublikummet kjenner sin besøkelsestid denne helga og når sesongen skrider frem.
– Jeg tror publikum kan glede seg til mange opplevelser både onsdager og søndager gjennom sesongen. I helga blir det en forsmak og mot Aalborg venter klubben Søndenå er Skandinavias beste.
– Aalborg har en enorm bredde. Det er landslagsspillere overalt og om ikke de var Skandinavias beste lag i fjor, så blir de dette denne sesongen. Klubben (red.anm: ØIF Arendal) skal ha all honnør for å ha klart å lokke de tre klubbene opp hit. Så får jeg også håpe at gjestene våre får en fin langhelg i Arendal, avslutter Magnus Søndenå.

Og vi gleder oss til å se høyt tempo!

Billetter til fredagens kamp i Skarpnes Invitational mot Aalborg og de fem øvrige kampene i helga kjøper du her.