LARSON: – Blir spennende å se hvordan lagene løser dette – ØIF Arendal

LARSON: – Blir spennende å se hvordan lagene løser dette

ØIF Arendals nye playmaker Mathias Larson lover fart og tempo når Skarpnes Invitational kastes i gang fredag ettermiddag.

Mathias Larson er godt fornøyd med de første ukene i sin nye klubb. Fredag venter Aalborg i hans første kamp.

– Det blir mye fart og tempo, forhåpentligvis flott angrepsspill og en kontrafase som ser bra ut for publikum i helga. Så blir det spennende og interessant å se hvordan lagene løser den nye avkastregelen. For dette kommer til å gå raskt, spår Larson som fredag debuterer som ØIF Arendal-spiller i Sparebanken Sør Amfi mot klubben han var med på å snyte for DM-gullet sist sesong, stjernegalleriet Aalborg.

Håndballen endres
I helgens kamper blir det mulighet for å se hvordan den nye, såkalte avkastregelen kan se ut i praksis fremover. ØIF-trener Luka Panza sa i et intervju på oifarendal.no sist uke at han tror rene forsvarspsesialister op sikt vil forsvinne fordi det simpelthen ikke vil lønne seg å bytte inn spillere etter angrep, antall mål vil øke og at man vil se mindre til det såkalte 7-6 spillet i fremtiden som følge av regelendringen. Kort fortalt gir den nye regelen laget som tar avkast et større avkastfelt å starte fra. Motstanderlaget kan ikke ha spillere i det utvidede avkastfeltet når avkastet tas.
– Det betyr mer fart og underholdning, mener Larson.
Playmakeren er godt fornøyd med tilværelsen i sin nye hjemby etter tre uker med hard trening.
– Det er veldig hardt, men det er slik det skal være i en oppkjøring. Selv om det selvsagt frister å nyte det fine været, er vi her for å trene hardt og spille håndball, fastslår han.

Samarbeid
– Hvilke forskjeller er det fra dansk til norsk håndball, slik du ser det etter kun tre uker i en ny håndballkultur?
– Angrepsmessig er det ikke den helt store forskjellen, utover at man har ulike varianter i angrepssystemene. For min del handler det mest om timing og hvor jeg skal sette trykk også med tanke på hvor linjespilleren skal stå. Dette er arbeid som tar tid å få på plass, men det begynner å se godt ut, sier han.
Den tidligere Århus og GOG-spilleren trekker frem det nye samarbeidet med playmaker Mario Matic og talentet Henrik Øygarden som viktig.
– Samarbeidet med Mario fungerer godt når vi er på to ulike lag på trening og når vi spiller sammen. Han er en ekstremt klok håndballspiller og sammen er vår jobb å sette opp våre lagkamerater. Det er vår oppgave som playmakere. Det samarbeidet er kommet godt i gang, fastslår han.

Snøt Aalborg
Larson var en del av GOG-laget som storspilte sist sesong. Gultrøyene snøt nettopp Aalborg for det danske gullet sist sesong hjemme i Danmark. Han skryter av sine nye lagkamerater og treningsmiljøet i klubben. Samholdet behøves når Aalborg står klare fredag kveld like før klokken 19.
– Det blir en stor oppgave i begge ender av banen. Vi er underdogs i alle tre kampene, men vi skal yte god motstand og det er alltid show å spille mot så gode lag fra øverste hylle. Helgen blir også en test for oss som lag om vi fungerer godt sammen mot sterk motstand. For min egen del handler det også om å vise meg frem for mitt nye hjemmepublikum og å finne den gode feelingen. Det blir veldig viktig for min del, erkjenner og avslutter ØIF Arendals nye playmaker Mathias Larson.

Ennå ikke kjøpt billett til fredagens og helgens kamper? Det gjør du her!