Lå under med fire – snudde og vant knepent – ØIF Arendal

Lå under med fire – snudde og vant knepent

Norges ungdomslandslag vant åpningskampen i EM i Montenegro med knappest mulig margin torsdag kveld.

Fredrik Venemyr og Norges U-landslag vant åpningskampen i EM i Montenegro torsdag kveld.

Frederik U. Venemyr og Norge vant 31-30 mot Slovenia i åpningskampen i EM torsdag kveld. Venemyr scoret fire mål, alle kom i første omgang.

Dog, slovnerne gikk til pause med en knepen 18-17 ledelse etter å ha ledet 17-13 få minutter før hvilen, men Norge utlignet etter pause og overtok initiativet i matchen. Norge ledet med tre mål ti minutter ut i 2.omgang og beholdt ledelsen helt inn til tross for noen spennende, nervøse sluttminutter.

Emil Havsgård ble norsk toppscorer med fem mål.

Venemyr og Norge spiller ny kamp fredag. Da venter Danmark. Søndag venter Serbia.

Tyskland ble europamester i U-EM i fjor sommer foran Kroatia og Spania. Norge ble nummer 11 i 2021 og i 2018. Norge tok 12. plass i 2016. Mesterskapet overføres i sin helhet på EHF TV.