Møter Øyestads unggutter med nytt navn – ØIF Arendal
logo

Møter Øyestads unggutter med nytt navn

Håndballstolthetene Viking Stavanger og Stavanger IF byttet navn i mai for å tydeliggjøre det nye håndballekteskapet i Stavanger.

Viking Stavanger og Stavanger, som begge spilte 1.divisjon sist sesong, slår kreftene sammen på ny. For over 20 år tilbake i tid gikk de stolte Stavanger-klubbene sammen under Stavanger Håndball. Den klubben ble lagt ned i 2009. Viking Håndball overtok plassen og satsingen. Nå prøver siddisene seg igjen under felles paraply. Og navnet? Ryger. Satsingen på seniornivå fortsetter i 1.divisjon for seniorene.

Navnet Ryger har sitt utspring i historiens røtter. Både under slaget på Stiklestad og i Hafrsfjord kjempet rygerne. Folkegruppa har røtter 1500 år tilbake i tid, skriver Ryger på sine nettsider.

Om navnebyttet gir utslag for Rygers kommende seniorspillere – 18-åringene – når de møter Øyestad IF Håndball (2004) i den første kvalifiseringsrunden for Lerøy-serien (18-åringer) 10.-11. september vites ikke. Foruten Ryger, skal Øyestad også måle krefter mot Melhus og Asker i kvalifiseringsrunden til den landsomfattende serien.