EVENSEN: – Nevøen min får ingen særbehandling – ØIF Arendal

EVENSEN: – Nevøen min får ingen særbehandling

Atle Evensen er mannen som overtar oppmannsoppgavene etter Trygve Røisland. Evensen utgjør en viktig del av ØIF Arendals nye oppmannsteam, men helt ny er han ikke…#lagetbak

Atle Evensen har vikariert som oppmann ved en rekke anledninger. Nå blir han en fast del av oppmannsteamet sammen med Tore Knutsen, Roger Handaa og Einar Lande Johansen. Her under oppkjøringen i fjor sommer da han fungerte som testsjef før innreise til Sverige. Her blir Magnus Søndenå covid-testet. Arkivfoto.

– Jeg har alltid vært en del av ØIF-familien. Nå gleder jeg meg til å bli en fast del som oppmann for ØIF Arendal, sier Atle Evensen.

Vikariert
For det er ikke hverdagskost å finne en erstatter til klubbmannen og Mr. Oppmann, Trygve Røisland. Røisland ga seg som oppmann etter sesongslutt, etter å ha vært en sentral mann i ØIF Arendal i en årrekke.
– Litt nervøs for å hoppe etter Wirkola?
– Både ja og nei. Jeg blir en del av et oppmannsteam med mye god erfaring. Så den overgangen skal gå fint, tror jeg.
– Trygve blir med litt i en overgang. Samtidig er det nye oppmannsteamet godt satt sammen med Tore Knutsen, Roger Handaa og Einar Lande Johansen. Vi har egentlig ikke så mye tid til å tenke, for det er allerede nok å gjøre med drakter, utstyr og nye spillere som skal komme på plass i Arendal, og vi kan alltid ringe Trygve, sier Atle Evensen.

Hjerte
For 15 år siden måtte Evensen gjennomgå en omfattende hjertetransplantasjon, noe som gjør at han ikke kjenner hverken hjerterytme eller puls.
– Kanskje like greit når det står 30-30 på måltavla med minuttet igjen av kampen og det koker rundt deg på benken?
– Ja, det kan du si, smiler han.
– Men hjertet mitt banker rødt og sort da. Det vet jeg, humrer han.
Sønnen, Markus Evensen, var en del av spillerstallen i flere sesonger og fikk seriegull i 2018/2019-sesongen. Hans andre sønn har også vært aktiv på banen, men måtte gi seg tidlig på grunn av en skulderskade. Evensen har tidligere vikariert i oppmannsteamet i flere sesongoppkjøringer og er ikke helt uerfaren med oppgavene og rollen som venter.
– Jeg vet omtrent hva jeg går til, men det skal bli spennende å bli en fast del av familien som ØIF Arendal er. Jeg gleder meg til å legge til rette for guttene slik at de kan konsentrere seg om best om det de skal, sier han.

Håndballfamilie
Hans bror Ole O. Evensen var fast inventar i Øyestad-drakta i en mannsalder. Nå er det Oles sønn og Atles nevø, Adrian, som ivaretar Evensen-slektas gode navn i rødt i sort.
– Han kan nok ikke forvente seg noe særbehandling, humrer han.
For oppmannsrollen er ikke bare utstyr og praktisk logistikk.
– Det er vel å være psykolog, støttesspiller, tilrettelegger og alt som er. I fjor sommer var jeg covid-ansvarlig og testansvarlig. Det er nok å hengre fingrene i, mener han.
– Samtidig tror jeg Roger, Tore og meg får litt ulike roller. Roger har kontroll på det meste av praktisk art og Tore er alles bestefar og sjarmør slik at humøret i gruppa skal være best mulig. Et godt sammensatt team, mener han.
Kantspiller Olaf R. Hoffstad er glad for å få Evensen inn i oppmannsteamet.
– Han er rett og slett jovial, sier han.

Møte
Evensen og resten av ØIF Arendals nye oppmannsteam har allerede hatt planleggingsmøte med klubbens nye hovedtrener Heine Jensen.
– Han var opptatt av at vi skal gjøre det som fungerer. Jeg gleder meg som sagt til å komme skikkelig i gang. Vi står foran noen svært spennende år, avslutter Atle Evensen.

Og for at gutta skal prestere på banen må alt utenfor banen fungere optimalt.

Det er Atle Evensen og resten av oppmannsteamet garantister for. Velkommen, Atle Evensen!