Tusen takk! – ØIF Arendal

Tusen takk!

Årets sesong er ikke bare ØIF Arendals lengste sesong noensinne, det er norsk herrehåndballs lengste sesong. Aldri før har det vært spilt offisiell håndball fra august til midtveis juni. I et slik maraton er det mange som skal takkes!

Og skal det først takkes er det ingen tvil om at vi må starte med gutta på og rett utenfor banen. Det som på alle måter har vært en maraton sesong har virkelig hatt sine store bølgedaler og bølgetopper. Dere ute på selve banen har, som oss andre litt lengre fra selve spilleflaten, fått kjenne på opp- og nedturer. Kjenne på frustrasjon, ja lange perioder med frustrasjon også. Men alltid har det vært et lite høydepunkt i all den tidvise så store senhøstes motgangen som alle som er glad i ØIF Arendal har fått kjenne på.

Når man gjør en evaluering av sesongen 2021/2022 sportslig – må vi gå litt lengre tilbake enn til selve sesongen. Vi må til de usikre tidene hvor håndballen ble stengt ned våren 2021. Serieavslutning og sluttspill ble avlyst. Og klubbenes økonomi nok en gang spilt ut i usikkerhet. ØIF Arendal måtte spare kostnader når store inntektene uteble. Det endte med permitteringer. Og en aldri så liten spillerflukt. Noen valgte å søke lykken andre steder og med ulike begrunnelser sa Hermann Gabriel Vildalen, Josip Vidović, Hermann Gjekstad og André Bergsholm Kristensen opp sine kontrakter.

Og akkurat her, før sesongen engang er kommet i gang, er det på plass med den første – TUSEN TAKK.

Nemlig TUSEN TAKK til alle de spillerne som i tøffe tider til tross, valgte å tro videre på prosjektet ØIF Arendal. Det er nok få av dere som angrer på den beslutningen i dag vil jeg tro…

Våren og sommeren 2021 ble Ivan Eres, Magnus Søndenå og Frederik Børm hentet til klubben. At disse valgte ØIF Arendal skal vi selvsagt også si TUSEN TAKK for. Når vi ser i «bakspeilet» på hvilke signeringer dette har vært, tror vi alle med oss, vil være enige i at det taktskifte som er varslet i kvalitet på spillerlogistikken – allerede er iverksatt.

Det vil ikke være urimelig å påstå at samtlige av de nyervervede spillerne har satt sitt tydelig avtrykk i de resultatene som har vært skapt i sesongen vi har bak oss.

Tilbake i den tunge senhøsten var den NM som var det største lyspunktet. Selv om vi nok fikk den minst vanskelige veien til NM-finalen, er det ikke noe selvfølge å komme til Oslo Spektrum av den grunn. Det har ØIF Arendal visst selv, ved tidligere anledninger. Heldigvis, tror jeg vi skal si, så ble NM-finalen i romjulen flyttet til mai. Og selv om det ble med sølvmedaljer når kampen ble spilt, er det ikke å ta munnen for full, å påstå at vi alle er stolte av den prestasjon som våre gutter leverte i Nye Jordal Amfi.

Nok engang TUSEN TAKK til alle på sport!

Etter noen alvorsprater i vinterpausen har den sportslige utviklingen bare pekt oppover. Her er det både spillere og trenere som fortjener en særdeles høylytt TUSEN TAKK! En 6. plass i seriespillet er ikke godt nok for ØIF Arendal. Uansett inngang til sesongen.

At sport leverer NM-sølv og sluttspillfinaledrama mot Elverum og nytt sluttpillssølv – finnes det bare to ord for TUSEN TAKK!

De prestasjonene er særdeles imponerende, resten av sesongen tatt i betraktning. Å sende Runar ut etter to kamper, Drammen etter fire – var imponerende nok. Finalene mot Elverum har også overbevist oss godt utenfor 40×20 meter at ØIF Arendal har en særdeles spennende fremtid. Når dagens spillerstall skal suppleres med noen utrolig spennende i ny-signeringer, Dragos Hantaru, Mathias Larson, Aksel Strupstad og Birk Hermann Inselseth, vil det helt klart styrke ØIF Arendal – i kombinasjon med utviklingen som den tross alt unge spillerstallen vi allerede har – viser vei i. Se bare på hvordan Jørg William Fiala Gjermundnes har tatt fantastiske steg gjennom hele sesongen! Og han er ikke alene!

Det er ikke å komme fra, at spillerstallen blir betydelig yngre når den rutinerte klubblegenden Sondre Paulsen, sammen med Lars Jakobsen legger skoene på hylla. Det siste i alle fall for en stund?

TUSEN TAKK – enn så lenge…

Og selvsagt skal vi gi en skikkelig varm tusen takk til en annen klubblegende, Eirik Heia Pedersen, for hans korte comeback i høst!

Klubblegenden som legger opp!

Og like selvsagt til kaptein på skuta i sesongen som var, han som har loset det hele i havn, til Kristian Rammel – TUSEN TAKK. Og en varm hilsen til «vår» hyggelige og dyktige Richard Lindstrøm, han som har lengtet hjem til Sverige og derfor forlater også han ØIF Arendal etter denne sesongen – TUSEN TAKK.

Det finnes ytterligere to klubblegender som takker av. Nr. 33 er fredet i ØIF Arendal. Det er en «gave» gitt til han som bar drakten med det nummeret på, nemlig André Marius Jørgensen Hofstøl. Den gaven ble gitt den gang André la opp som spiller. Det sier mye om hans status i klubben. Nå takker han av igjen, denne gang som trener.

Det kan ikke ropes høyt nok – TUSEN TAKK!

Det er en kjempestor TUSEN TAKK til å dele ut til dagens sportsavdeling. Den skal selvsagt gå til «the grand old man» – til han som ikke bare i overført betydning, men som gjør det også i kraft av sin stilling. Han som «tørker bort svetten». Han som blant mye annet vasker treningstøy og drakter. Han som alltid smiler og er engasjert fra sidelinjen.

TUSEN TAKK til selveste Trygve Røisland og hans team av uvurderlige kollegaer rundt elitelaget som hver dag i uken gjør en helt fantastisk jobb for klubben i sine hjerter!

Vi gleder oss veldig til å se neste generasjon trener, til han som har tatt Nærbø til Europacup triumf. Tusen takk til Heine Ernst Jensen som valgte ØIF Arendal som neste trinn i sin trenerkarriere.

Det går imidlertid ikke an å bare takke en sportsavdeling.

For dersom man skal spille elitehåndball på det nivået som ØIF Arendal gjør kreves det mange, mange flere ressurser.

Uansett hvor vi snur oss og hvordan vi innretter vår forretning – er det til syvende og sist vår evne til å skape inntekter gjennom sponsorengasjementer som vil være helt avgjørende for hvor stor sportslig satsning vi er i stand til å gjøre.

Er det noen som virkelig fortjener en ekstra stor TUSEN TAKK, så er det ØIF Arendals mange sponsorer.

Sponsorene har ikke bare stått ut gjennom pandemitider, de har blitt større og de har blitt flere. Og sammen har de gjort det mulig for klubben å satse mer enn noen gang tidligere – for det, byr vi mer enn gjerne på en ekstra TUSEN TAKK!

Og en høylytt oppfordring til alle som elsker ØIF Arendal – bruk våre sponsorer når du kan.

I den stadig voksende internasjonale handelen hvor ikke minst netthandel stadig blir viktigere – i dette markedet bør alle «våre» merke seg ekstra godt hvilke lokale, regionale og nasjonale samarbeidspartnere som velger å legge ressurser i det lokale organisasjonslivet.

Og igjen er vår oppfordring – bruk de som bryr seg lokalt!

TUSEN TAKK til alle som bruker våre sponsorer!

I sluttspillfinalene gjorde ØIF Arendal noen virkelige reelle arrangementsmessige comeback. Med mer enn 2 000 tilskuere i begge kampene mot Elverum er hele håndball-familien samlet igjen! For første gang siden lenge før pandemien. Det gir ekstra tro på alt det vi skal få til sammen i sesongene som kommer. Det gir tro på at vi også skal fylle opp arenaen i Skarpnes Invitational allerede i august når storklubbene Aalborg, Magdeburg og Bjerringbro-Silkeborg kommer til verdens beste klubbturnering her i Arendal.

TUSEN TAKK til vårt fantastiske publikum!

Sist fredag hadde vi en sommeravslutning med ØIF Arendals dugnadsmedarbeidere. De som bruker fritiden sin for å legge rammene bokstavlig talt på plass for håndballspillerne ute på banen. Og det er ikke få timer de bruker.

ØIF Arendal har sannsynligvis det største dugnadsløftet av alle klubber i Norge som skal arrangere kamper på hjemmebane – uansett idrett – innendørs eller utendørs! For les bare nedenfor:

Fire flotte representanter for dugnadmedarbeiderne!

ØIF Arendal må legge (og ta vekk) gulvet i hallen på hver eneste kamp – som eksempel: det finnes ikke en fotballklubb som er nødt til å legge grass før sine kamper – eller å ta det vekk etterpå.

Det skal rigges med skilt, seil og nå også LED-skjermer. Slikt står normalt fast montert i permanente løsninger på de største arenaer. Men ikke i Sparebanken Sør Amfi. Kiosker må bygges til hver kamp. Varelager må transporteres ut i midlertidige kiosker. Og det som ikke er solgt, må fraktes tilbake til varelagrene etter kamp.

Norges flotteste hjemmearena skal gjøres om fra å være gymsal til nettopp å bli Norges flotteste hjemmearena – og levers tilbake til gymsal igjen før kvelden er omme. Det skal lages VIP-middag i VIP-lokaler – som igjen skal settes tilbake til klasserom, slik de var før kampen!

Noen oppgaver synes ikke alltid så godt. Som f.eks. de som lager mat til alle som skal ha servering på våre kamper. De som har arbeidsplassen godt skjult for publikum. Det er langt fra bare sponsorer på VIP som får servering kan vi love. På alle klubbens arrangementer serveres det mat til alle dugnadsmedarbeiderne, til TV-team og selvsagt til publikum. Bak dette står et stort team i kiosken/cafe. De er helt uvurderlige.

Noen som sjelden er synlige sånn offentlig, er våre eminente fotografer. Du ser dem kanskje rundt banen på kampene og tenker at det er Agderposten eller andre medier. Noen av de du ser er klubbens egne, May Elin Aunli og Jan Espen Thorvildsen tar bildene vi nyter etter alle kamper. Og som Tore Abrahamsen legger ut på våre nettsider. May Elin og Jan Espen tar også årlige lagbilder og gjennom alt sitt fantastiske arbeid gir de den beste historiske dokumentasjon som klubben sitter på. Dette er fotografer som virkelig holder elitenivå! Og ikke skal vi glemme Geir Terkelsen heller!

Her kan det ikke ropes høyt nok: TUSEN, TUSEN TAKK!

Verdens beste håndballfotograf? Det er i alle fall vår påstand!

Og selvsagt skal også våre fantastiske kollegaer i klubbens administrasjon takkes. For like mye som det er moro, inspirerende og spennende å jobbe i en toppidrettsklubb, så er det utfordrende. I vår jobb er det f.eks. ikke en selvfølge å ha helgefri – i så godt som ingen helger – året igjennom.

I vår bransje er ferie noe som betyr at vi jobber hjemmefra. I vår bransje må du like spørsmål på telefon, SMS, Messenger, Instagram, E-post, på døra, på restauranten, i køen på tur inn på Castelle, uansett tid på døgnet, uansett dag i uken, uansett når. For vår jobb er mange andres hobby. Og noen andres jobb. Og vår livsstil.

Det er administrasjon som sammen med resten av klubben som skal sørge for at sponsorer blir med fra sesong til sesong, kanskje øker engasjementet og blir flere. Det er administrasjons jobb å organisere og sørge for at alle som jobber frivillig trives og har lyst til å komme tilbake til hver kamp fra sesong til sesong.

Det er administrasjons jobb å sørge for at nye spillere og trenere får hjelp til å finne sine leiligheter, biler og kommer på plass. Og det er administrasjons jobb å hjelpe de som skal videre, slik at ettermælet til Arendal blir så godt det kan bli. Det er også administrasjons jobb å demme opp for frustrasjon i alle grupper når resultatene ikke går som vi ønsker. Og ikke minst demme opp for egen frustrasjon. Det har vært utrykning til begge kategorier denne sesongen kan vi røpe…

Før det blir ferie, skal alle sportsplaner legges. Det er mye praktisk som skal på plass. Det blir noen uker med intens jobbing – slik at alt går så greit som det kan når Skarpnes Invitational starter 12.-14. august. Og ikke minst morsomme, interessante og utfordrende forberedelser til Final8!

Og var du av den oppfatning at nettsider, Facbook-sider, Instagram eller LinkedIn-sidene oppdaterte seg selv? Sånn er det altså ikke. Vår dyktige redaksjon har intet mindre enn gjort klubben til norsk håndballs mest populære nettsider med mer enn hel halv million sidevisninger bare siden nyttår! Og sånt tar altså heller ikke ferie. De skal oppdateres hver dag, hele året, ukedager, helger og i ferier.

Administrasjons hovedoppgave er å drive klubben i trå med de rammer styret gir gjennom årlige budsjetter og 5-årige strategiplaner. Og det er ambisiøse planer styret legger for klubben. Ambisiøse oppgaver som administrasjon skal levere på.

Og med et så ambisiøs utgangspunkt er jeg ikke så rent lite stolt av å kunne si til alle i administrasjon – TUSEN, TUSEN TAKK – for at dere gjør arbeidet så godt at ØIF Arendal ligger langt foran alle langtidsplaner i alle utenomsportslige driftsområder. Det leveres svært godt i alle avdelingene – salg, marked, arrangement, økonomi og selvsagt sport!

Alt skjer i i jakten på å gjøre ØIF Arendal så god som vi kan – for i fremtiden å bli en Champions League-klubb – og ikke «bare» et Champions League-lag!

Det er med andre ord svært så greit å være daglig leder i ØIF Arendal – for i disse dager er kanskje det aller viktigste å si TUSEN TAKK for alle som har eierandeler i klubben – til dere som er spillere, trenere, støtteapparat, sponsor, frivillig, dugnadsmedarbeider, i styret eller jobber i klubbens administrasjon – TUSEN, TUSEN, TAKK!

ØIF ARENDAL ER ET FANTASTISK GODT LAG – BÅDE PÅ OG UTENFOR BANEN!
Og når det holder til sølv i sluttspill og Norgesmesterskapet og en 6. plass i serien
– da sier vi TUSEN TAKK OG ER STRÅLENDE FORNØYD!

GOD SOMMER til alle i ØIF Arendal-familien og alle som leser våre nettsider!
Vi gleder oss til å se dere når vi starter opp igjen!
Hilsen stolt daglig leder
Bjørn-Gunnar Bruun Hansen