HEIA PEDERSEN: – Veldig hyggelig å bli hyllet slik – ØIF Arendal

HEIA PEDERSEN: – Veldig hyggelig å bli hyllet slik

Eirik Heia Pedersen var rørt etter kampslutt. Klubblegenden ble skikkelig satt pris på i pausen av lørdagens finalefest i Sparebanken Sør Amfi.

Eirik Heia Pedersen ble hyllet i Sparebanken Sør Amfi lørdag kveld. Her får han en rose av Svermen-medlem Ingrid Sunde. Han fikk forøvrig roser i bøtter og spann i pausen – alle fra dedikerte supportere og frivillige.

STORT BILDEGALLERI KOMMER SØNDAG.

– Veldig hyggelig å bli hyllet slik, smiler Eirik Heia Pedersen selv om han gjerne skulle ha sett at de tidligere lagkompisene skulle fulgt opp med seier mot Elverum.
Heia Pedersen skulle egentlig fått sin velfortjente hyllest i fjor, men kombinasjonen jobb, pandemi og restriksjoner bidro til at hyllesten først fant sted lørdag kveld.

2123
Heia Pedersen la opp i fjor sommer, men gjorde som kjent et lite comeback i fjor høst. Han kan se tilbake på tre serietitler, et cupgull, 371 kamper, 1254 mål, 96 gule kort og ikke mindre enn 198 2-minutters utvisninger gjennom en innholdsrik karriere i én og samme (!) klubb. I pausen ble æresmedlemmet hyllet på fortjent vis. Svermen og en rekke frivillige ga ham etter tur hver sin rose som symbol på innsatsen og betydningen Heia Pedersen har hatt.
2123 publikummere ga ham trampeklapp for innsatsen.
– Hadde bare gutta vunnet idag, ville kvelden vært perfekt, sier Heia Pedersen.
Seieren kom aldri, men Heia Pedersens bidrag har vært en seier for håndball som toppidrett på Sørlandet. For etter ham står en arv som rett og slett er beundringsverdig.
– Rammene og fasilitetene blir bare bedre og bedre her. En fantastisk ramme og nå mangler bare en tribune til bak det ene målet, sier han mens han peker på kortsiden bak målet i den ene enden av hallen.

Nedeneshallen
For Heia Pedersen vet bedre enn noen hvilken transformasjon ØIF Arendal har gjennomgått siden det berømmelige juleselskapet hos Øygardens på Hisøy i romjula 2006. Opprykket til eliteserien i 2009, overgangen fra Nedeneshallen til Sparebanken Sør Amfi, den historiske seieren i elitedebuten mot den tidligere storheten Sandefjord, e-cup-kamper, seriemesterskapene i 2014/2015, 2015/2016 og 2018/2019 samt cupgullet i 2014/2015 er blant høydepunktene siden. Fellesnevneren er at bakspilleren har vært med på alt.
– Mye ligger til rette for klubben videre samtidig som det blir enda mer krevende å vinne i årene fremover. Kolstads satsing er interessant og de blir sterke og Elverum har vist nivå i mange år. Det blir enda tøffere å vinne titler fremover, fastslår han.
– Og finalespill som dette kribler vel litt ekstra?
– Finale mot Elverum kribler alltid, men det kribler kanskje ikke like mye når enn kamp mot et bunnlag står for tur. Jeg har gitt meg og det blir ikke flere comeback, fastslår en av ØIF Arendals evige klubblegender.

Æresmedlemmet Eirik Heia Pedersen.

Takk, Eirik!