PETTERSEN: – At det blir ampert er helt greit i en finale – ØIF Arendal

PETTERSEN: – At det blir ampert er helt greit i en finale

Helt naturlig at det blir ampert på parketten, mener Elverums Simen Holand Pettersen. Han støttes av medkamphane Søndenå.

ØIF Arendal og Elverum-spillerne måtte dra kamphanene Magnus Søndenå og Simen Holand Pettersen fra hverandre etter en amper duell mot slutten av første omgang.

Søndenå ble taklet av Holand Pettersen etter drøyt 25 minutter spill. Søndenå tok deretter godt tak i Elverum-spilleren og la han i bakken. I tumultene etterpå var de to sandefjordsguttene ampre.
– Jeg synes det hører med når det er finale og to gode lag som møtes. Det ligger mye i potten og det skal smelle litt, sier Simen Holand Pettersen til oifarendal.no etter kampslutt.

Til stede
For sandefjordsgutten var høyt og lavt i Sparebanken Sør Amfi lørdag kveld. Særlig episoden etter drøye 25 minutters spill skapte furore på banen. Da ble både han og ØIF Arendals Magnus Søndenå begge belønnet med to minutter i fryseboksen hver. Som nevnt ble Søndenå taklet og dro med seg Holand Pettersen i fallet. Hverken Holand Pettersen eller Søndenå var særlig begeistret for hverandre. Dommerne løste kontroversen med å gi kamphanene to minutter hver.
– Det blir vel følelser når to gutter fra Sandefjord møtes i duell. Idiotisk av meg å reagere slik, men sånn er det, sier han etter kampslutt.
– Det der betyr ingenting nå, men det blir slik når det står mye på spill. Ingen som er uvenner her, sier Magnus Søndenå til oifarendal.no etter kampslutt.
– Jeg og Magnus har en god tone til vanlig, men kanskje den forsvant litt etter dette, sier Holand Pettersen som viste hele følelsesregisteret da han satt spikeren i ØIF Arendal-kista med 35-29 i åpent mål.
– Jeg føler jeg får inn i en god takling. Så svartner det for Magnus og så svartner det for meg. Det er dumt av begge oss to, sa Holand Pettersen til TV2 Sport etter kampen.
– Dommeren løser det greit ved å utvise begge to, sa Søndenå til samme kanal.

Fin håndball
Elverum-spilleren, som flytter til Skjern og Danmark neste sesong, er tydelig på at finalespillet ikke er over ennå. Onsdag møtes Søndenå og Holand Pettersen igjen.
– ØIF Arendal spiller fin håndball, men vi har vært hakket bedre enn dem i to kamper nå. Vi må prestere like bra eller bedre til onsdag, mener han.
– Og stemningen i hallen?
– Det er bra trøkk, svarer han.
Søndenå, som scoret fem mål i kveldens oppgjør, sier han fikk fornyet tro på seier da ØIF Arendal knappet innpå fra 16-24 til 26-29 drøye tolv minutter i midtre del av finaleomgangen.
– Vi hadde litt los i den perioden, men vi klarte ikke å gripe muligheten. De spilte oss ut av hallen og det irriterer meg. Skuffende og særlig når du publikum leverer slik vi har bedt om, sier Søndenå.
– Nå må vi plukke oss selv opp, nullstille og komme sterkt tilbake til onsdag. Det er jobben vår, selv om det er litt tungt akkurat nå, avslutter Magnus Søndenå.