FYR I TELTET: Rødt kort etter 4 (!) minutters spill, slagsmål og dramatikk! Dette er ikke over… – ØIF Arendal

FYR I TELTET: Rødt kort etter 4 (!) minutters spill, slagsmål og dramatikk! Dette er ikke over…

Elverums Endre Langaas fikk direkte rødt kort etter en stygg takling av Mario Matic etter kun fire minutters spill. 2. omgang ser man på TV2 Sport 2.

Det er full fyr i teltet i Sparebanken Sør Amfi. Publikum har tatt med seg Magnus Søndenås budskap om å skape liv og larm i kveldens finale.
Og det startet med at Lars Jakobsen kjempet seg gjennom og satt inn 1-0 slik kun en gammel mann kan gjøre. Vilje, tæl og finaleenergi i en og samme aksjon. Scoringen satt standarden for omgangen, som ble preget av alt en finale skal inneholde. Det røde kortet kom allerede etter fire minutters spill. Elverums Endre Langaas taklet Mario Matic stygt på vei gjennom Elverums forsvar. Langaas ble belønnet med direkte rødt kort uten for mange protester.
Lagene slet med å finne rytmen og serverte flere tekniske feil enn hva lagene normalt leverer. På stillingen 3-6 etter ti minutter tok André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza timeout. Det fikk umiddelbar effekt. Magnus Søndenå, Mario Matic og Sebastian L. Simonsen satt inn tre raske mål slik at stillingen var 6-7 etter 13 minutters spill. Deretter falt ØIF Arendal tilbake og lot Elverum straffe dem hardt. Særlig Elverums Torsten Fries var skarp bakerst.

Etter 16 minutters spill markerte Jørg William Fiala Gjermudnes seg for første gang i oppgjøret og hamret inn redusering til 7-10. Deretter fulgte nok en god ØIF Arendal-periode fra det 16. til det 22. minutt og da sto det 13-14 på tavla. Sander L. Simonsen fløy inn 13-14 – en kandidat til årets mål, men ØIF Arendal fikk ikke kontroll godt nok på Elverum bakover og østerdølene dro fra på ny til 13-16.

Deretter tok det fyr på ny. Sandefjordsguttene Magnus Søndenå og Simen H. Pettersen ble begge belønnet med to minutter til nedkjøling etter 25 minutters spill. I tumultene kom begge lags spillere stormende til for å bistå hver sin lagkompis. Da spillet kom i gang igjen utnyttet Elverum situasjonen 5-5 best og økte ledelsen til 14-18 etter 27 minutter.

Mario Matic avsluttet omgang med en perle fra sin posisjon til 16-19.

2. omgang ser du på TV2 Sport 2.