SPILLERBØRS: – Ingen over, ingen ved siden av! – ØIF Arendal

SPILLERBØRS: – Ingen over, ingen ved siden av!

Ingen over ingen ved siden. I den fjerde semifinalen mot Drammen var det en danske som stjal alle overskriftene da ØIF Arendal tok seg videre til finalen i sluttspillet.

Frederik Børm, Lars Jakobsen og Magnus Søndenå leverte varene mot Drammen.

30-28 sto det på måltavlen da dommerne blåste for full tid, og et samlet mediekorps flokket seg rundt Lars Jakobsen. 12 mål scoret dansken og flere av dem var av det lekreste slaget. Vipp over hodet på keeper, underarmsskudd, dobbeltfrosk, straffemål og scoring fra egen banehalvdel var bare noe av det som sto på menyen til Lars.
-I dag var han helt outstanding, konkluderte ØIF-trener Andre Jørgensen Hofstøl da finaleplassen var sikret.
Og Jørgensen ble stadig vekk observert smilende på sidelinjen etter hvert som Jakobsen prikket inn det ene målet etter det andre. ØIFs egen jury hadde en enkel jobb:

5 poeng til Jakobsen som banens beste. Det ble utvilsomt en dansk aften da Drammen ble sendt hjem med tap.
Frederik Børm leverte også en prima forestilling. Han åpnet scoringskontoen for ØIF og ga seg ikke før han hadde scoret 7 mål. Og som vanlig var han limet i forsvar. Børm honoreres med 3 poeng.

I den tredje semifinalen måtte ØIFs keepere finne seg å spille annenfiolin i forhold til Drammens Sander Heieren. Men på hjemmebane fant Kristijan Jurisic godfølelsen og leverte redninger på svært så viktige tidspunkter. Han storspilte da det kladdet litt for lagkameratene i første omgang, og da kampen sto og vippet på stillingen 27-27 og 28-28 vartet han opp med kjemperedninger. 2 poeng til ØIF-keeperen.

Siste poenget er det Magnus Søndenå som kaprer. Han er nest sist på en rekke scoringer, setter 3 mål og sender ØIF i føringen 29-28 da halvannet minutt gjenstår. Rett nok holdt han på å rote det til da han mistet ballen i sluttminuttene, men balltapet fikk ingen betydning.

Onsdag 1. juni møter ØIF Arendal Elverum på bortebane i den første finalekampen. I finalen spilles det best av fem.

I hver kamp gis det alltid 5 poeng til beste ØIF-Arendal-spiller, 3 poeng til den nest beste, 2 poeng til nummer 3 og 1 poeng til nummer 4. Juryen består av Ingrid Sunde, Tore Abrahamsen, Roar Aaserud og Oddvar Paulsen.