JAKOBSEN: – Nå kan jeg flytte inn på soveværelset igjen – ØIF Arendal

JAKOBSEN: – Nå kan jeg flytte inn på soveværelset igjen

Da Lars Jakobsen fikk beskjed om at Jørg William Fiala Gjermundnes var småsyk, visste 34-åringen at han måtte ta ansvar. Det første han gjorde var å flytte inn på gjesteværelset.

Lars Jakobsen var kveldens store spiller da ØIF Arendal slo Drammen 30-28 og sikret seg finalebilletter i sluttspillet etter tre seire på fire kamper i semifinalen.

– Da Willy var småsyk og sliten, visste jeg at det ble mye ansvar på meg i kveld. Så da måtte jeg forlate soveværelset og inn på gjesteværelset, smiler mandagens store helt i Sparebanken Sør Amfi, Lars Jakobsen.
For det var i alle fall ikke et dumt trekk, med en gutt og en nyfødt i hus hjemme på Tromøy.
– Og der må du kanskje bare bo resten av sesongen?
– Nei, humrer han.
– Men i finalespillet må jeg flytte inn på gjesteværelset igjen, svarer og gliser Lars Jakobsen som leverte til 20 i stil i Sparebanken Sør Amfi. Han var også sentral i forsvarsspillet gjennom kampen.

Legger opp
For dette kunne ha blitt danskens siste match i Sparebanken Sør Amfi. 12 av ØIF Arendals 30 mål var signert Jakobsen. Landsmann Frederik Børm satt inn 7 mål. Det ble med andre en dansk helaften mot Drammen.
– 19 mål, sier du? Det er sånn det skal være, smiler han igjen.
Bakspilleren trekker frem energien og fysikken som avgjørende. Og marginer.
– Det var to gode og fysiske lag som møttes i kveld. Det blir litt krangling, noen episoder og mye temperament. Drammen har noen spillere som er glad i å fyre opp stemningen, men det har kanskje vi også, smiler han igjen.
For det var liten tvil om at dansken hadde all grunn til å smile, selv om han vet at de neste, potensielt fem finalekampene blir hans siste på toppnivå. For en drøy måned siden ble det kjent at Jakobsen legger skoene på hylla.
– Det er bedre å legge opp på topp og med finalespill enn noe som helst annet. Nå skal vi smake litt på denne seieren før alt fokus rettes mot Elverum.

Første finalekamp blir i Terningen Arena onsdag 1. juni.