SISTE: Sørlandet har fått ny dansk konge – Kong Lars 1. – ØIF Arendal

SISTE: Sørlandet har fått ny dansk konge – Kong Lars 1.

Gammel dansk! Lars Jakobsen og Frederik Børm. 19 mål (!) sørget danskene for etter 30-28 seier mot Drammen. Nå venter Elverum!

Lars Jakobsen.

Slik var kampen
ØIF Arendal tok ledelsen 1-0 ved Frederik Børm, men Drammen fant raskt tilbake til deler av deres fine spill fra fredagens semifinale og ledet 8-6 midtveis i omgangen.
ØIF Arendal og særlig Lars Jakobsen var for alvor skrudd på i første omgang. Jakobsen scoret fem mål i første omgang. Etter 21 minutters spill sto det 11-10 til hjemmelaget.

Kampens målvakter var solide i første omgang. ØIF Arendals Kristijan Jurisic sto med 35% redninger, mens Drammens Sander Draneg Heieren sto med 39% midtveis.

Publikum fikk mot slutten av førsteomgangen også et flashback fra forrige kamp lagene mellom i Sparebanken Sør Amfi. I den tredje semifinalen var det Kristijan Jurisic og Storbugt som havnet i tottene på hverandre og mange ropte på mer enn to minutters utvisning, som Jurisic da ble belønnet med. I kveld var det Matic’ tur til å havne i klinsj med Storbugt. Matic ble belønnet med en to-minutters utvisning i tumultene etter at duoen havnet i klinsj.

Lagene gikk til pause med 14-14.

Andre omgang
Andre omgang startet forrykende og etter syv minutter sto det 19-17 på tavla. Da hadde Lars Jakobsen scoret sitt sjette, syvende og åttende mål for kvelden. For Drammen var Gøran Sørheim heltent og scoret to fine mål.
Selv om Kristijan Jurisic leverte varene i ØIF-målet gikk Drammen opp i 22-21 midtveis i omgangen. Da sto ØIF Arendals andre danske, Frederik Børm, frem igjen og utlignet til 22-22. På tidspunktet hadde ØIF Arendals dansker scoret 15 av 22 mål.
Tidligere ØIF Arendal-spiller Sindre Aho kom inn på banen midtveis i omgangen. I førsteomgang måtte han ta telling etter å ha slått bakhodet kraftig i den rød spillfalten. Aho sørget for at Drammen igjen tok ledelsen til 24-23 etter 47 minutters spill.
Lars Jakobsen satt inn sitt tiende mål like etter til 24-25 favør Drammen.

Det ble ampert blant publikum da Aho skaffet Drammen straffekast etter 49 minutters spill. Han satt inn straffen selv til 26-24. Sekunder etter var Børm frempå for syvende gang i oppgjøret og kjempet inn 25-26. Børms landsmann var etter 52 minutter frempå igjen og satt inn sitt ellevte mål til 27-27.

Hjemmepublikummet fyrte seg opp på ny etter 54 minutter da Frederik Børm og resten av hallen mente han burde fått straffe. Det fikk han og ØIF Arendal ikke. Dog, ØIF Arendal spilte seg fint frem til en ny stor sjanse like etter. Den reddet Drammens Sander Drange Heieren.

Så tok det av i Sparebanken Sør Amfi. Magnus Søndenå satt inn 29-28, en halvskadd Hermann Vildalen ble satt inn i Drammens forsvar, tekniske feil, målvaktsredninger og det vi på godt norsk kaller høy temperatur.
På 58:46 tok Drammen-trener Kristian Kjelling timeout på stillingen 29-28 favør ØIF Arendal.

Det hjalp ikke. For i kveld var det en dansk helaften i Sparebanken Sør Amfi! ØIF Arendal vant 30-28.