MATCHBALL MANDAG: – Det er her jeg får renset hodet – ØIF Arendal

MATCHBALL MANDAG: – Det er her jeg får renset hodet

Kamp fredag. Kamp mandag. Det går i gode håndballslag om dagen. Og Søndenå? Han renser hodet på hytta.

– Jeg er på vei til hytta i Kilsund og skal påføre et malingstrøk utvendig. Helt nydelig å gjøre når man skal koble av – sammen med en podcast på øret, sier Søndenå dagen før det som kan bli en avgjørende semifinale for å sikre finaleplass i sluttspillet.
For å nullstille seg mellom slagene er mer enn en klisje. Det er alfa omega.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er crop-480-164-1157-868-0-sondena.jpg
SOMMERPARADIS: Magnus Søndenå trives godt på hytta i Kilsund. Det er her han lader batteriene med forefallent arbeid før mandagens match mot Drammen. Bildet er tatt før Søndenå hadde sin første trening med ØIF Arendal i fjor sommer.

Må vinne
For Søndenå er tydelig på at mandagens match mot Drammen i Sparebanken Sør Amfi er en matchball viktigere enn en noe. Da må batteriene være fulladet og hodet nullstilt.
– Dere må ikke vinne, siden det er ytterligere en matchball igjen?
– Jo, det må vi. Som jeg har sagt tidligere er det i denne posisjonen vi ønsker å være i. Nå kan vi avgjøre på hjemmebane foran vårt faste hjemmepublikum. Det er dette vi trener for og har forberedt oss på gjennom hele sesongen. Vi hadde en god samling i går (jour.anm: lørdag) med video, taktikk og litt styrke. Når jeg er ferdig med å male i ettermiddag, blir det finpussing av detaljer på trening i kveld. Vi er klare når dommerne blåser i fløyta kvart over syv i morra, svarer han.

Tempo
Søndenå bedyrer at kroppen er fit for fight igjen etter fredagens batalje i Drammenshallen. Som bakteppe kan han og ØIF Arendal-spillerne se tilbake på et relativt hektisk kampprogram den siste måneden.
– Jeg begynner å bli klar igjen, slik som alle andre. Her er det ingen unnskyldninger. Vi skal vise frem en enda sterkere intensitet og ha skarpere avslutninger i morgen kveld. Vi må ett hakk sammenlignet med fredagens kamp. Vi møter et godt lag som løper mye. Det liker vi også. Jeg tror det blir en tempofylt og underholdende kamp. Det blir jevnt, så får vi håpe det holder. Vi kan avgjøre hjemme. Dette er en fin posisjon å være i.
– Og hva forventer du av publikum?
– Vi må levere maksimalt og jeg håper publikum gjør det samme, avslutter fredagens beste ØIF Arendal-spiller Magnus Søndenå.

For mandagens kamp blir neppe like kjedelig som å se maling tørke.

BILLETTER TIL MANDAGENS KAMP I SPAREBANKEN SØR AMFI: KJØP I ØIF-APPEN ELLER HER:
https://oif-arendal.woow.no/#!/match/detail/556