PANZA: – Mistet hodet? Nei, og vi gamblet ikke heller – ØIF Arendal

PANZA: – Mistet hodet? Nei, og vi gamblet ikke heller

På stillingen 29-28 og med 23 sekunder igjen tok ØIF Arendal timeout – og Kristijan Jurisic (!) ble tatt av banen. Det ble full pott!

Luka Panza.

– Vi hadde forberedt at Sander (red.anm: Simonsen) skulle spilles fri på kanten, men vår syvende spiller skulle ikke spille strek i vårt 7 mot 6-spill. Han ble plassert på bakspillerposisjon, slik at det skulle være mulig å få byttet med Kristijan igjen om det skulle bli behov, forklarer Panza om det taktiske trekket som ble den siste spikeren i Drammen-kista i kveldens avgjørende semifinale.
Simonsen ble både spilt fri og satt inn det som ble det avgjørende målet etter å ha slitt med uttellingen tidligere i omgangen.

Åpent mål
Panza bedyrer at verken han, Jørgensen Hofstøl eller spillerne hadde gambling i tankene da ØIF Arendal hadde ballkontroll og åpent mål da halvminuttet av kampen gjenstod.
– Nei, gambling er det ikke. Det er slik moderne håndball er. Taktikken var lagt og alle var enige om dette. Vi reserverte oss noe da vi ikke la inn to strekspillere, men kun en ekstra bakspillere.
For det gikk et gisp gjennom publikum da dommerne blåste i gang kampen etter timeouten og Jurisic satt på benken.
– Vi har levert mye godt 7 mot 6-spill. Så dette var vi trygge på, smiler han.

Avgjørende
Panza mente seieren var fortjent. Han skryter også av Drammen som bidro til håndballfesten.
– En voldsom energi i hallen i kveld. Begge lag er skikkelig på, men nå er jeg veldig lettet, medgir han som er fornøyd med at ØIF Arendal beseiret Drammen over fire kamper.
– Vi fikk justert forsvaret vårt midtveis i andreomgang og det blir avgjørende for vår del, mener han.
Eller?
– Nå skal vi hjem og analysere kampen. For det er alltid noe vi kan gjøre bedre til neste kamp.

Og nettopp det har vi hørt noen ganger fra kroaten gjennom sesongen. For det handler alltid om å bli litt bedre hver gang vi møtes!