Sjokket Runar – men hvem tok børspoengene? – ØIF Arendal

Sjokket Runar – men hvem tok børspoengene?

Det var mange ØIF Arendal-spillere som fortjente poeng på børsen etter 30-23 seieren mot Runar.

ØIF Arendal rundspilte Runar i den første kvartfinale-kampen og skaffet seg et glimrende utgangspunkt før onsdagens hjemmemøte i Sør Amfi da de vant 30-23 søndag. Og i begivenhetenes sentrum var det så utvilsomt to Sandefjord-kjenninger som spilte hovedrollene for ØIF. Olaf Richter Hoffstad ble toppscorer med 10 mål og Kristijan Jurisic hadde en redningsprosent på 39 i kampen mot Runar.
Men hvem av de to var best? Kristijan Jurisic vartet opp med fire redninger på de første fem minuttene, og han la dermed grunnlaget for at ØIF tok føringen fra første sekund. Jurisic har tidligere spilt for Runar, og han spilte en stor kamp i kvartfinalen Olaf Richter Hoffstad som er fra Sandefjord, var enda vassere. Han scoret 10 mål og var solid i forsvar – spesielt da ØIF valgte å spille 5-1 bakover.
Han viste også smartness og rutine i duellen med Runars Martin Lindell som førte til at Lindell fikk rødt kort.

Kristijan Jurisic, Olaf R. Hoffstad og Mario Matic.

Hoffstad får 5 poeng av ØIFs egen jury. Jurisic får 3 poeng. Han ble erstattet av Ivan Eres i begynnelsen av andre omgang, men var tilbake i buret da ØIF satte inn nådestøtet.
Lars Jakobsen leverte også en solid forestilling. Han scoret 4 mål, serverte de lekreste pasninger både bak rygg og ut til kant. Dansken hadde faktisk like mange målgivende pasninger som playmaker Mario Matic. Jakobsen får 2 poeng av juryen.
1 poeng går til svenske Richard Lindstrøm. Han nektet nesten Martin Lindell scoringer i første omgang. Den tidligere ØIF-spilleren fikk bare ett mål i første omgang. Måten Lindstrøm sto opp i forsvar på i første omgang var forbilledlig. Og han fikk god hjelp på kanten av Sander Løvlie Simonsen i forsvar. I det store og det hele fungerte nesten alt for ØIF Arendal mot Runar. Samtlige fire kantspillere leverte, forsvarsspillet var strålende både i 5-1 og 6-0.

7 mot 6-spillet var solid da trenerduoen la om mot slutten av første omgang, og energien smittet fra spiller til spiller. ØIF-trener Andre Hoffstøl Jørgensen oppsummerte det ganske så treffende på håndball-TV da intervjueren framhevet både Richter Hoffstad og Kristijan Jurisic. – Energinivået var fantastisk. Vi fremsto som et lag hvor alle var like viktige i dag, konkluderte Jørgensen.

Onsdag har ØIF Arendal matchball når de tar imot Runar kl 1900 i Sør Amfi. Kvartfinalen i årets eliteserie spilles best av tre kamper.

I hver kamp gis det alltid 5 poeng til beste ØIF-Arendal-spiller, 3 poeng til den nest beste, 2 poeng til nummer 3 og 1 poeng til nummer 4. Juryen består av Ingrid Sunde, Tore Abrahamsen og Oddvar Paulsen.

PS: BIlletter til onsdagens returkamp i Sparebanken Sør Amfi kjøper du i ØIF-appen eller her: