PANZA: – Sverre er spennende – ØIF Arendal

PANZA: – Sverre er spennende

Tidligere i dag ble det kjent at Sverre Asser har fått kontrakt med ØIF Arendal. ØIF-trener Luka Panza beskriver unggutten som spennende.

Luka Panza.

– Sverre har allerede fått kjenne på nivået gjennom å ha vært hospitant på to ukentlige treninger gjennom sesongen. Han fikk også kjenne litt på nivået da han fikk spilletid i treningskampene i EM-pausen. Vårt mål er at han skal utvikle seg videre, sier ØIF Arendal-trener Luka Panza.

Toveisspillere
Sist uke ble det kjent at ØIF Arendal har signert Bergen-spiller Birk Herman Inselseth ut 2023/2024-sesongen. Sandefjordsgutten beskrives som en toveisspiller, noe moderne håndball og særlig kommende sesongs regelendring vil gjøre viktigere i en tropp. Regelendringen går ut på at midtsirkelen som brukes ved avkast utvides kraftig. Dette vil gjøre det enklere å foreta hurtig avkast, som igjen gjør det mer utfordrende å bytte inn rene forsvarsspesialister.
– Sverre er også en toveisspiller. Det gjør ham ekstra spennende. Han er direkte og offensiv i angrepsspillet, men må jobbe med direkte taklinger, duellspillet og bruke hele kroppen enda mer i sitt spill. Han er ung og vi tror på potensialet hans, sier Panza.

Sverre Asser har levert en god sesong i 2.divisjon. Foto: P. Stenseth

Hamret inn
Asser er selv tydelig på at det er stor forskjell på 2.divisjon og Rema 1000-ligaen. Høyrebacken har hamret inn 87 mål så langt i 2.divisjon for Øyestad IF denne sesongen.
– Han har tatt steg denne sesongen. Det viser hans prestasjoner i 2.divisjon. Nå får han en ny hverdag som fulltidsspiller og det blir spennende å se hvordan han vil takle både den overgangen og ikke minst respondere på økt treningsmengde på et høyere nivå. Vi tror på Sverre og derfor har vi tilbudt ham kontrakt, avslutter Luka Panza.