Fikk juling på Jæren – tapte stort – ØIF Arendal

Fikk juling på Jæren – tapte stort

ØIF Arendal klarte aldri å finne ut av Nærbøs spill og tapte 38-28 i Nye Loen i kveld.

Det var ikke mange lyspunktene for ØIF Arendal i stortapet mot Nærbø på Jæren i kveld, men et av lyspunktene var at Jørg William Fiala Gjermundnes igjen fikk vist frem skuddarmen sin. Arkivfoto.

Nærbø vant kveldens kamp hele 38-28 i Nye Loen.
– Nærbø var på et høyere nivå enn oss og kjemper oss ut av stilen. Vi henger ikke med i noen av fasene. Da setter vi oss selv i en fryktelig dårlig posisjon og da vinner man ikke på Jæren, oppsummerte André Jørgensen Hofstøl til Direktesport etter kampen.

Sterke uker
Dermed gjentok Nærbø bragden fra november 2020, da Nærbø gikk til cupfinalen etter 30-25.
Jærbuene, som ledes av kommende ØIF Arendal-trener Heine Jensen, er i medvind om dagen, har dermed hatt det som best kan beskrives som en super uke bak seg. Både Runar Sandefjord og våre egne gutter har fått kjenne på Tord Haugseng & cos entusiasme og flyt på kroppen. Det samme har rumenske Focsani fått merke i europacupen. Tirsdag ble det kjent at Nærbø møter hviterussiske Minsk i kvartfinalen i europacupen senere i vår.

Første omgang
Lars Jakobsen åpnet kveldens kamp på best mulig vis og satt inn 1-0 favør ØIF Arendal. Deretter utlignet Tord Haugseng og siden så ikke vertene seg tilbake i første omgang. Selv om det var gledelig å se Jørg William Fiala Gjermundnes, Magnus Søndenå og Lars Jajobsen score nye mål, hjalp ikke det mot et heltent hjemmelag. Ti minutter før første omgangen var over, valgte Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl å ta timeout på stillingen 15-7. 5:1-forsvaret ble byttet ut med 6:0. Det hjalp. Kristijan Jurisic kom i gang med redninger og kontringsspillet fikk fart på seg. Dramatisk ble det etter 25 minutters spill. Olaf R. Hoffstad reduserte til 16-11, men Nærbøs profilerte bakspiller Andreas H. Haugseng kom seg ikke unna og ble belønnet med rødt kort, uten at det hjalp på måltavla. Nærbø gikk til pause med 19-13.

Andre omgang
Selv om duoen Hoffstad og Søndenå fant hverandre på en flott flyver innledningsvis etter pause, var det tydelig at dette ikke skulle bli ØIF Arendals kveld. Nærbø fortsatte storspillet i egen arena og økte ledelsen til 23-14 etter fem minutters spill. Tord Aksnes Lode satt inn 24-14 to minutter senere. ØIF Arendal og Magnus Søndenå fikk utover i omgangen noe bedre tak på angrepsspillet, uten at Nærbø ga bort momentet. Nærbø ledet 28-20 drøye 13 minutter før full tid.
Ti munutter før slutt sto det 32-22 på tavla i Nye Loen. Da tok Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl timeout med beskjed om å legge om til 7-6 spill i angrep. Det hjalp ikke nevneverdig i det som må beskrives som en tung kveld på Jæren for våre beste menn. Fire minutter før slutt ledet Nærbø 35-25. Nærbø vant til slutt 38-28.

Jørg William Fiala Gjermudnes (6 mål), Magnus Søndenå (6 mål) og Olaf R. Hoffstad (5 mål) ble mestscorende for ØIF Arendal. Tord Haugseng satt inn åtte for vertene.

Fiala Gjermundnes og Nærbøs Torger Edland ble kåret til banens beste spillere av den lokale juryen.

NB: ØIF Arendal skal revansjere – både denne kampen og ikke minst 37-25 tapet i Remmenhallen mot Halden i fjor høst, søndag. Da venter Halden til dyst i Sparebanken Sør Amfi klokken 17:00. Billetter kjøper du i appen eller her på nettsiden: https://oif-arendal.woow.no/#!/home

Nærbø – ØIF Arendal 38-28 (19-13)
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic (25% redninger), Ivan Eres – Sondre Paulsen (1), Frederik Børm (2), Herman Thysted, Jørg William Fiala Gjermundnes (6), Kristian Rammel (2), Adrian G. Evensen (1), Lars Jakobsen (2), Sander L. Simonsen (1), Sebastian L. Simonsen (1), Olaf R. Hoffstad (5), Magnus Søndenå (6), Henrik Øygarden, Jacob F. Lorentzen (1) og Richard H. Lindstrøm (1)
Toppscorer Nærbø: Tord Haugseng (8 mål)