Skrudde på turboen – hamret inn mål i storseier! – ØIF Arendal

Skrudde på turboen – hamret inn mål i storseier!

En fartsfull førsteomgang satte standarden mot Aksel A. Strupstad og hans Bækkelaget. ØIF Arendal vant 39-28.

Sander L. Simonsen var het – og som vanlig treffsikker – mot Bækkelaget i kveld.

Artikkelen oppdateres.

ØIF Arendal åpnet klart best og ledet 7-2 etter ti minutter spill. Bækkelaget kneppet innpå, men det var i realiteten aldri tvil om hvilket lag som hadde skrudd på turboen i Sparebanken Sør Amfi i kveld. Tidvis gikk det litt for fort i svingene, men da de tekniske feilene ble ryddet unna var det i praksis kun et lag på banen før hvilen. Med høstens 40-22 seier i Nordstrand Arena i minnet, var det mye som tydet på at ØIF Arendal-spillene hadde satt seg mål om å kopiere høstens storseier. For til pause sto det 21-12. Brorparten av målene kom på ankomstspill og kontringer, med Sander L. Simonsen som ledestjernen sammen med Olaf R. Hoffstad (3 mål før pause) og trommestikkene til Magnus Søndenå som ledesnor. Lars Jakobsen viste seg også fint frem med tre mål og flest assist.
Bakerst fortsatte Ivan Eres der han avsluttet mot Fjellhammer – nemlig med å levere redninger. Dermed var 21-12 et riktig bilde av prestasjonene og styrkeforholdet mellom lagene før hvilen.

Aksel Strupstad og Bækkelaget startet noe bedre etter hvilen og reduserte til 22-16 drøye seks minutter ut i den avsluttende omgangen. Spesielt gjestenes Trym K. Johnsen var vanskelig å få has på. Elleve minutter ut i omgangen måtte Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl se seg nødt til å ta en timeout for å stramme opp maskineret på stillingen 24-19.
Pep-talken fikk umiddelbar effekt. Sander L. Simonsen sendte avsted en flyverpasning til Olaf R. Hoffstad som satt inn 26-19. Sekunder etter var Hoffstad på plass igjen, før Kristijan Jurisic viste seg frem. Da markerte Magnus Søndenå seg og løp inn 27-19. Så tok Bækkelaget time-out.

Deretter falt kampen i intensitet, utover at Kristijan Jurisic varmet publikum med en rekke redninger. Olaf R. Hoffstad gjorde for øvrig det samme mot Bækkelaget som mot Tønsberg Nøtterøy forrige fredag – satt seg på benken midtveis i andre omgang. Da straffekastet på stillingen 31-23 skulle tas, spratt han opp og gikk ut på banen og satt 32-23 på sikkert vis drøye ti minutter før full tid.

ØIF Arendal vant til slutt 39-28. Olaf R. Hoffstad ble ØIF Arendals toppscorer med 7 mål.

Nettredaksjonen følger opp med flere reportasjer i løpet av kvelden.

PS: Ekstra gledelig var det at Jørg William Fiala Gjermundnes igjen var å se på scoringslista for ØIF Arendal.