Ivan reddet poeng i ny slitekamp – ØIF Arendal

Ivan reddet poeng i ny slitekamp

Ivan Eres spilte seg stort opp borte mot det som ble nok en slitekamp mot Fjellhammer.

Ivan Eres leverte en solid andreomgang, men det holdt kun til ett poeng.

Kveldens kamp ble like krevende som antatt på forhånd. Vertene bet seg fast fra start til slutt, og selv kombinasjonen Ivan Eres’ målvaktsspill og Magnus Søndenås scoringsiver holdt ikke til to poeng i kveldens kamp. Kampen endte 23-23 – til full jubel fra hjemmelagets spillere etter kampslutt.

Artikkelen oppdateres. Kampfakta finner du i bunnen i artikkelen.

Lars Jakobsen åpnet kampen på best mulig vis for ØIF Arendal og satt inn 1-0, før tidligere ØIF Arendal-spiller Herman Gjekstad utlignet angrepet etter. Deretter var Lars Jakobsen direkte heit i omgangen, selv om Fjellhammer lå i føringen. Fjellhammer ledet 5-4 etter ti minutter. Etter 20 minutters spill sto det 10-10 på tavla. Nevnte Jakobsen hadde da hamret inn halvparten av ØIF Arendals mål. Hans femte – ØIF Arendals tiende – scoring var et studie i kraft og eleganse. Lagene fulgte hverandre ut omgangen. Frederik Børm kunne ha sørget for 13-13 sekundet før pausesignalet gikk, men skuddet ble reddet. Dermed gikk Fjellhammer til pause med ledelse 13-12, mye takket være hjemmelagets målvakt Loke Brasen.

Etter hvilen utlignet ØIF Arendals toppscorer denne sesongen, Olaf R. Hoffstad, ved første og beste anledning. Seks minutter ut i andre omgang sørget henholdsvis Magnus Søndenå og Sondre Paulsen inn ledelse 14-13 og 15-14 til ØIF Arendal. Søndenå var frempå like etter og satt inn 16-14 – noe som førte til at Fjellhammer-trener Kristian Bliznac tok timeout. Det ga umiddelbar effekt for hjemmelaget. Ti minutter ut i omgangen sto det 16-16 på tavla.
Mens Lars Jakobsen var direkte het i første omgang, var det Magnus Søndenå som overtok rollen som offensiv anfører etter hvilen.
Ti minutter før slutt var det vertene som hadde initiativet i kampen med 19-18, selv om Ivan Eres gjorde så godt han kunne for å holde ØIF Arendal inne i kampen. Eres reddet deretter et viktig straffe, før Magnus Søndenå løp inn 20-19 – noe som ga Jørn Holmestrand og Svermen ekstra blod på tann på tribunen i Lørenskoghallen.

Lagene fulgte hverandre helt inn. ØIF Arendal kunne ha avgjort kampen, men maktet ikke å sette inn det siste og det som kunne ha blitt det avgjørende skuddet.

Dermed ble det poengdeling 23-23 i kveldens oppgjør.

Fjellhammers målvakt Loke Brasen ble kåret til hjemmelagets beste spiller, mens Magnus Søndenå ble kåret til beste ØIF-spiller av den lokale juryen.