NORGE: Viking og Stavanger IF = sant! Igjen! – ØIF Arendal

NORGE: Viking og Stavanger IF = sant! Igjen!

Tradisjonsrike Stavanger IF og Viking slår seg sammen i en ny elitesatsing. Fordi de vil. Det melder Viking Håndball på sine nettsider i dag. Og det nye navnet?

Viking (her avbildet en eliteseriekamp mot ØIF Arendal i 2020) og Stavanger slår seg sammen. Igjen. Arkivfoto: Viking HK/Hans Lie

De to klubbene knivet i en årekke i toppen av norsk herrehåndball. For 32 år siden møttes Viking og SIF til cupfinale i Stavanger Idrettshall foran 7000 tilskuere. Siden så ikke siddisene seg tilbake og var i en årrekke den dominerende håndballbyen i Norge.
I år 2000 slo de seg sammen til nye Stavanger Håndball, som følge av dårlig økonomi etter årevis med elitesatsing. Det vaklende ekteskapet, som gamle Stavanger Håndball må sies at det var, holdt frem til 2009. Da ble samarbeidsklubben lagt ned. Viking overtok plassen, men har siden gått opp og ned mellom øverste nivå og nivå tre.
I ruinene har de to opprinnelige moderklubbene kjempet hardt på hver sin kant om å komme seg opp og frem igjen til fordums storhet, men i kveld melder altså de to Stavanger-klubbene at de har inngått nytt ekteskap fordi – som de selv skriver på nettsiden – de vil. Og målet er klart, ifølge artikkelen på Vikings nettsted:
«Dette er vår mulighet til å igjen gi regionen et elitelag i Norges nest største idrett. Dette er vår mulighet til å igjen starte en epoke hvor Stavanger igjen blir Norges fremste håndballby.»

Søndag møttes Viking og SIF til lokaloppgjør i 1.divisjon. Viking vamt 32-22 og ligger dermed på 3.plass med mulighet for opprykksspill. Stavanger ligger midt på tabellen. Lokaloppgjøret ble dermed det siste gang for denne gang:
«For fra neste sesong går vi sammen. Vi samler kreftene for en ny, felles, elitsatsning. Vi har innsett at vi er sterkere sammen.»
Og navnet på den nye babyen i oljebyen? Det skal klubbene finne ut av sammen med alle som engasjerer seg i prosessen videre, heter det.

ØIF Arendal ønsker de to klubbene lykke til med ny felles satsing!

PS: Nærbø fra Jæren ligger idag på 5.plass i Rema 1000-ligaen, mens Sandnes HK i nabobyen ligger på opprykksplass i 1.divisjon. Det betyr at det blir skikkelig konkurranse når et tredje lag melder seg på i kampen om å overta tronen i Rogaland.