Nå skal Trygvebua styrkes. Bokstavelig talt! – ØIF Arendal

Nå skal Trygvebua styrkes. Bokstavelig talt!

Alt som er plassert i Trygvebua skal ut. Et moderne styrkerom skal inn. Banebrytende muligheter, mener den tidligere OL-utøveren.

Oppmann Trygve Røisland må pent finne seg i å overlate ansvaret for Trygvebua under tribunen i Sparebanken Sør Amfi til fysisk trener Hans Olav Uldal fremover.

ØIF Arendals evigunge oppmann Trygve Røisland har vært herre over et av de største rommene under tribunen i Sparebanken Sør Amfi. Nå overlater han rommet til fysisk trener Hans Olav Uldal som beskriver den «nye» Trygvebua som banebrytende.

– Alt du ser bak oss skal byttes ut med behandlingsrom, massasjebenk, utstyr til fysioterapi, vektstenger, knebøystativ, treningssykler og en del annet utstyr en moderne og fremtidsrettet håndballklubb må ha. Guttas nye styrkebu blir liggende bare halvannen meter unna håndballbanen, forklarer en fornøyd fysisk trener Hans Olav Uldal.

Tettere på
Det er under dagens tribune på kortsiden materialforvalter og oppmann Røisland frem til nå har hatt full kontroll på utstyr som kreves i hverdagen samt en del annet som stues bort mellom håndballfestene i Sparebanken Sør Amfi. Uldal sier at styrkebua skal brukes til flere formål.
– Om en spiller har en vond ankel, skulder eller noe annet, kan han trene styrke istedetfor å løpe eller hva som må tilpasses. Det andre er å knytte skadde spillere tettere på miljøet i perioden. Det gjør noe med miljøet og lagfølelsen, sier Uldal.
Foruten det tradisjonelle en vanlig styrkebu skal brukes til, trekker Uldal frem muligheten for å drive banebrytende utviklingsarbeid.
– En styrkebu som i praksis ligger rett ved håndballbanen gjør at vi kan eksempelvis kan legge opp økter der man trener en spesifikk tung øvelse, for deretter å gå ut på banen for å utføre en håndballspesifikk øvelse. Det blir enklere å koble kraftutvikling og uttrykke det håndballspesifikt, forklarer Hans Olav Uldal.

En av spillerne som er meget fornøyd med det nye tiltaket, som ventes å stå klart om kort tid, er Jørg William Fiala Gjermundnes. Han er ofte å finne under ei eller bak en vektstang eller tre.
– Vi bør egentlig snakke om Williams og Olafs styrkebu! humrer vår joviale kristiansander.
– Nei, det skal bli utrolig deilig å ha en egen styrkebu rett ved banen. Det blir enklere for Hans Olav å sette opp det treningsopplegget han ønsker for oss. Den nye bua er en stor styrke for oss. De som er skadet kan trene mye nærmere lagkompisene ute på feltet enn tilfellet er idag. Vi slipper også å stå for mye i kø, slik tilfellet ofte blir på ordinære treningssentre. Dette blir sinnsykt bra, mener Jørg William Fiala Gjermundnes.
Uldal skryter av Fiala Gjermundnes og Olaf R. Hoffstads involvering i prosessen.
– De to skal ha skryt for å ha engasjert seg kraftig i dette arbeidet. Det er ikke bare å bestille noe utstyr til et slikt rom, men en grundig prosess for å optimalisere.
– Og navnet på styrkebua?
– Den får Jørg William, Olaf og Trygve sloss om. Hvis de ikke blir enig, blir det Hansibua, avslutter en fornøyd Hans Olav Uldal.

Så da er alt klappet og klart! For å styrke seg. Og det er neppe noen som blir overrasket om Trygve Røisland får ha med en finger i styrkespillet også. For det er tross alt hans bu. Sånn egentlig.

Sander L. Simonsen gleder seg til å ta i bruk den nye styrkebua i Sparebanken Sør Amfi.