Derfor betyr norsk seier i dag nesten «alt» – ØIF Arendal

Derfor betyr norsk seier i dag nesten «alt»

Når Norge møter Island ligger det en viktig ting i potten: En billett til neste års VM i Sverige/Polen.

Håndballgutta kan sikre seg VM-billett i 2023 om Island senkes i kampen om 5.plassen fredag ettermiddag. Her etter seieren mot Spania i mellomspillet.

Etter det som av mange betegnes som en kollaps i andre omgang mot Sverige onsdag, er håndballgutta igjen klare for å kjempe om heder og ære. Men, det ligger mer i potten i fredagens kamp om 5.plassen i europamesterskapet.

Om Norge vinner mot Island er gutta sikret VM-billetter til neste års mesterskap i Sverige/Polen. Ved tap må landslagsgutta ut i kvalifisering.

Norge stiller som kjent uten verken Magnus Gullerud og Torbjørn Bergerud. Begge er i isolasjon grunnet corona.
Islands spillere har gjennom mesterskapet fått påvist corona på rad og rekke. Laget fra sagaøya har møtt den nær overveldende corona-smitten i troppen, med imponerende guts og vinnervilje og overrasket mange.
Derfor så islendingene en stor mulighet til å komme seg til semifinalen, men da Danmark mer eller mindre rotet bort en klar ledelse mot Frankrike onsdag kveld, røk drømmen om en finalespill. Dermed ble det Frankrike som fulgte Danmark med inn i finalespillet. Det danske tapet fremprovoserte et heller voldsomt raseri og sinnelag hos mange islendinger, noe som gikk ut av over den del danske spillere i sosiale medier etter onsdagens batalje i Ungarn.

Dog, derfor blir det kamp om 5.plassen for Islands del mot Norge. Norge har også en del å revansjere etter onsdagens nevnte tap mot Sverige.

Vi krysser fingrene for at Sander Sagosen & co snur hodene og setter Island på plass i dagens kamp som starter allerede klokken 15:30. Kampen sendes på TV3. For et viking-oppgjør blir det okke som!