Forsvarsgeneralen: – Søndenå er jo halvt dansk, så han får være med på danskemoroa om dagen – ØIF Arendal

Forsvarsgeneralen: – Søndenå er jo halvt dansk, så han får være med på danskemoroa om dagen

ØIF Arendals danske forsvarsgeneral Frederik Børm er ikke i tvil om hvor det bærer i kveldens semifinale mot Spania. Og søndag? EM-gull.

ØIF Arendals forsvarsgeneral Frederik Børm har stor tro på sine danske landsmenn i helgens finalespill i EM.

– Ja, det tenker jeg at Danmark gjør. Vi er virkelig heldig med å ha så mange gode spillere, så det er jeg sikker på at de skal klare å ta den semifinalen, sier ØIF Arendals forsvarsgeneral som selv har 13 a-landskamper for Danmark tidligere i karrieren.

Storfavoritter
Spania har gjennomgått et større generasjonsskifte, men i mesterskapet har spillere som Jose Maqueda og Daniel Sarmiento (hentet inn i mesterskapet grunnet corona) sørget for nok rutine til at spanjolene gikk til semifinale på bekostning av blant annet Norge. At spanjolene også er gjenganger når det drar seg til bekymrer ikke ØIF Arendals strekspiller.

Frederik Børms Danmark spiller semifinale mot Spania i EM i kveld. Vinner danskene kan de møte Frankrike i finalen søndag. Her er Børm i aksjon franske PAUC tidligere i høst. Til høyre står franskmannen Karl Konan, som var med på laget som slo nettopp Danmark i den siste kampen i gruppespillet onsdag kveld. Til venstre står William Accambray, som ikke lenger spiller på det franske landslaget.


– Jeg ser at de skal møte et godt spansk lag i kveldens semifinale, som har noen gode spillere, men jeg tenker at bredden og den flowen som de danske spillere kommer med bliver utslagsgivende. Danmark tar seg til finalen, fastslår han.
Danmark har før og under mesterskapet til stadighet trukket frem som en storfavoritt til EM-gullet. Børm er enig.
– Som sagt er vår bredde fenomenalt stor. Danmark har så mange dyktige spillere som spiller i de største ligaene, mener han.

Dansk
Derfor er det selvsagt ekstra deilig å være dansk på trening og i møte med resten av ØIF Arendal-troppen. Magnus Søndenå, som spilte i Danmark i tre sesonger, får erte-fritak av Børm.
– Jeg må nok innrømme at både Lars (red.anm: Jakobsen) og meg koser oss med å være danske om dagen. Så har vi Søndenå som er halvt dansk, så god som han er til å snakke det vakre språket vårt. Han får derfor være en del av den gode, danske følelsen en liten stund til, humrer Børm.

Danske Frederik Børm er fornøyd med sin lagkompis Magnus Søndenås danske talegaver.

Og det blir garantert litt svenskemoro, skal vi tro Børm og danskenes sedvanlige – og mulige korrekte – selvtillitt om dagen. Richard Lindstrøm var naturlig nok en fornøyd svenske herre tirsdag kveld da Sverige slo ut Norge etter en forrykende andreomgang i den avgjørende mathcen lagene mellom i mellomspillet.
– Ja, Richard får selvsagt kjørt seg når den tid kommer. Det er klart. Han er jo svensk, avslutter Frederik Børm.

For skal vi tro bookmakerne blir Danmark det ene av to finalelag søndag ettermiddag. Og nettredaksjonen har satt sine penger på Frankrike mot Sverige…

PS: Danmark spiller mot Spania klokken 18:00, mens Frankrike og Sverige spiller klokken 20:30.