Nesten alle resultatene gikk ØIF Arendals vei – ØIF Arendal

Nesten alle resultatene gikk ØIF Arendals vei

Både Runar og Nærbø tapte i lørdagens serierunde. Det betyr at ØIF Arendal kan ta juleferie på tredjeplass hvis Kolstad blir slått tirsdag.

Både Runar og Nærbø tapte sine kamper i dagens runde i Rema 1000-ligaen. Det betyr at Frederik Børm og ØIF Arendal kan gå forbi Runar før EM-pausen, hvis det blir seier mot Runars overmenn i dag, Kolstad, kommende tirsdag.

For at ØIF Arendal skal gå opp og forbi Runar, må Kolstad slås tirsdag kveld i Trondheim. Runar må også avgi poeng mot formsterke Tønsberg Nøtterøy. Om så skjer, vil ØIF Arendal gå inn i EM-pausen to poeng foran og én kamp mer spilt enn Kenny Ekmans Runar. Nærbø, som før runden kunne komme opp på samme poengsum som ØIF Arendal, tapte hjemme mot Fjellhammer (se lenger ned). Kveldens resultater har også resultert i at det er veldig jevnt bak Elverum og Drammen. Fra Runar på tredjeplass og ned til Kristiansand på 9.plass skiller det kun fem poeng.

Det var nettopp Kolstad som slo Runar hele 37-29 i kveldens runde. Kolstads danske playmaker Rasmus Carlsen ble mestscorende med åtte mål. Arendalitten Magnus Langeland scoret fem mål for Kolstad. Runar, som stilte uten storscorer Christoffer Rambo i kveldens kamp, fikk Tobias Rivesjø som mestscorende med syv mål. Kolstad ledet 20-17 til pause.

Sølvplasserte Drammen slo som forventet komfortabelt Bækkelaget 31-26. Drammen ledet 15-13 til pause. Hermann Vildalen scoret tolv mål, derav fem på straffekast. Emil Sundal scoret syv mål for gjestene fra Oslo.

I Halden kjempet Tønsberg Nøtterøy seg til uavgjort 30-30. Halden ledet 18-14 ved pause. Joshua Grace satt inn ti mål for vertene i Remmenhallen, mens trenersønnen John Axel Amadeus Rittemar Hedin scoret syv for Tønsberg Nøtterøy.

På Jæren viste Fjellhammer solid form mot vertskapet Nærbø. Gjestene ledet 13-11 ved pause og vant til slutt 27-22. Lars Sigve Hamre og Andreas H. Haugseng (begge seks mål) ble mestscorende for Nærbø. Nikolai Talbant Moe satt inn seks mål for grønntrøyene som har beseiret både ØIF Arendal og Drammen denne sesongen.

Serieleder Elverum vant som forventet mot Sandefjord. 21-9 til pause ble til 38-19 ved full tid. Tobias Grøndahl ble toppscorer med seks mål, mens Kristoffer N. Olsen satt inn samme antall for laget fra hvalfangerbyen.

I den siste kampen ble det ekstra målrikt. Kristiansand slo Haslum 37-30 hjemme i Aquarama. Våre rivaler fra vest ledet 18-15 ved pause. Eirik Køpp har virkelig funnet formen og satt inn ni nye mål i kveldens runde. Martin Hovde ble igjen toppscorer for bæringene, som fortsatt – overraskende – ligger på nedryksplass i Rema 1000-ligaen.