HOVMESTER MATIC:- Nå skal vi bare skvise ut det siste mot Kolstad – ØIF Arendal

HOVMESTER MATIC:- Nå skal vi bare skvise ut det siste mot Kolstad

Det har vært en lang høst, erkjenner banens beste spiller i 36-30 seieren mot Bergen i onsdag kveld.

Mario Matic (t.v) var som vanlig solid for ØIF Arendal. Til høyre gliser lagkompis Kristijan Jurisic som begge har spilt for foreløperen til Bergen, Fyllingen.

– Det rusker litt i andre omgang når Bergen kjører frem et mer offensivt forsvar. Da får de løpt på oss og det skal vi ikke tillate. Vi løser ikke andreomgangen slik vi burde, men vi finner likevel godt nok ut av det til å dra hjem en grei seier til slutt, smiler Mario Matic overfor oifarendal.no like etter kampslutt.

Hovmester
Matic serverte som vanlig en haug med målgivende pasninger. Denne gang serverte han 14 målgivende og satt inn fem mål selv.
– Er du fornøyd med kampen tross den dårlige perioden i andreomgang?
– Til tider var det bra idag, men vi vil alltid bli litt bedre, fortsetter Matic.
– Det har vært en lang høst. Nå skal vi skvise ut det aller siste i serien mot Kolstad til uka, legger han til.

Høyere nivå
Matic er tydelig på at både han og spillerne må opp enda et hakk for å kjempe ned Kolstad. Kolstad ble beseiret greit i kvartfinalen i NM, mens hjemme i Sparebanken Sør Amfi tapte ØIF Arendal ett poeng og spilte uavgjort. Kolstads sluttspurt den gang var like god som ØIF Arendals avslutning var av det labre slaget.
– Hver kamp lever sitt eget liv. Vi må nullstille, luke vekk de dårlige periodene og prestere på et enda høyere nivå for å ta den kampen hjem, forklarer han.
Hans samspill med Frederik Børm er et av punktene som med fordel kan gjentas og gjentas i Trondheim.
– Han er enkel å finne. Børm er en klassespiller som jeg lærer mye av hver dag, sier playmakeren som foret dansken med en rekke baller mot Bergen. Børm satt inn syv mål i oppgjøret og ble toppscorer mot Bergen.

Gamleklubben
I likhet med Kristijan Jurisic spilte Matic for Bergens forløper, Fyllingen, i flere sesonger. Han har stor medfølelse for gamleklubben, som ligger helt sist på tabellen.
– De ledet med åtte mål mot oss i Bergen og tapte. De ledet med noe tilsvarende mot Halden og rotet det bort. Hadde de tatt poeng der, hadde de sikkert hatt en helt annet flyt i kampene som de tapte i etterkant. Den tvilen som de nå har til egne ferdigheter har også vi kjent på i høst etter tre strake tap. Jeg synes synd på gamleklubben, sier han og ser bort på Bergen-benken og den tidligere lagkompisen Iben Rene Hvidsten.
– Jeg håper de reiser seg, avslutter Matic.

Slik ØIF Arendal har gjort i de to siste kampene. Tirsdag til uka kan de reise seg ytterligere.