SØNDENÅ: – Klart det er frustrerende å ikke kunne bidra – ØIF Arendal

SØNDENÅ: – Klart det er frustrerende å ikke kunne bidra

Magnus Søndenå legger ikke skjul på at det er frustrerende å være skadet, men nå ser han lys i tunnelen.

Magnus Søndenå

– Det gror i skuldera, men den er ikke klar for ordinær trening med gutta eller kamp. Opptreningen har sine tydelige begrensninger for hva jeg kan og ikke kan, sier Søndenå som trener hardt for å holde resten av kroppen i kampform mens skuldera rehabiliteres og han må nøye seg med å se lagkompisene både trene og spille håndball.

Avrevet
Det var i begynnelsen av november at uhellet var ute. MR-bilder viste da at en scene i hans høyre skulder var halvveis avrevet. Den gang var prognosen 4-6 uker med et tynt håp om å rekke cupfinalen i romjula. Nå er den som kjent utsatt til våren. Det er også lite som tyder på at ØIF Arendals joviale og godt likte sandefjording nå ikke blir å se i offisielt kampærend før 4. februar. Da gjester Tønsberg Nøtterøy Sparebanken Sør Amfi til den første kampen etter EM-pausen i januar.
– Jeg trener hardt og bra med det jeg kan gjøre noe med. Jeg håper det gir resultater, smiler han.
I onsdagens kamp mot Bergen var det tydelig for de som var i hallen at Søndenå hadde mer lyst til å være på banen enn å følge kampen fra sidelinja. Noen vennlige smil fra kampdelegaten måtte også til for at Søndenå kunne finne tilskuerformen.
– Ivrig vet du, smiler han igjen.

Det er slik vi er vant med å se Magnus Søndenå, som trener hardt for å komme tilbake etter skulderskaden.

Frustrerende
Selv om Søndenå både har vært skadet og vært ut en vinternatt før, er det likevel frustrerende å følge lagkameratene fra sidelinja.
– Jeg kjører mitt eget løp på treningene, men jeg tror alle forstår at jeg helst vil spille kamp. Det er en grunn til at jeg spiller håndball, sier Søndenå som skryter av klubbens medisinske støtteapparat.
– Hans Olav (red.anm: Uldal, fysisk trener) og Ron (red.anm: fysioterapeut) følger meg ekstremt godt opp. Alt ligger til rette for at jeg skal være ordentlig klar når jeg først får lov til å trene med laget og spille kamper igjen. For det er håndball jeg vil spille, avslutter Magnus Søndenå som høyst sannsynlig må stå over mot Kolstad til uka også.