CUPFINALEN UTSETTES: – En fornuftig avgjørelse – ØIF Arendal

CUPFINALEN UTSETTES: – En fornuftig avgjørelse

Torsdag morgen ble det klart at Norges Håndballforbund har besluttet å utsette cupfinalen mot Elverum. Ny dato og sted blir bestemt om kort tid.

Jørg William Fiala Gjermundnes og Sondre Paulsen skal ikke spille cupfinale i romjula likevel. I dag kom avgjørelsen om at cupfinalen flyttes.

Avgjørelsen betyr at både herrefinalen mellom ØIF Arendal og Elverum, kvinnefinalen mellom Molde og Vipers samt G20-finalen og J20-finalen utsettes til våren. NHF og klubbene har som mål at alle fire kampene skal avvikles samme dag og i samme arena. NHF vil i løpet av inneværende uke komme tilbake med nærmere informasjon rundt omberamming av de utsatte finalene, skriver handball.no idag.
– Vi ønsker å lage et arrangement som er NM-finalene verdig, og som spilles for fulle tribuner. Både spillere, trenere og klubber uttrykker at dette arrangementet står i en særstilling i norsk håndball. Basert på dette ønsker vi å utsette, slik at det åpner seg en mulighet for at dette kan bli den festdagen NM-finalene skal være, sier Langerud til handball.no torsdag morgen.

Flyttet
Opprinnelig skulle årets cupfinale ha vært spilt i Oslo Spektrum 29. desember. Som følge av antallsbegrensninger på arrangement ble cupfinalen først flyttet til Nadderud Arena i Bærum. Mandag kveld strammet som kjent myndighetene grepet ytterligere til hva antall publikummere på arrangement angår. NHF og cupfinaleklubbene drøftet situasjonen i lys av smitteutviklingen og retningslinjene for arrangement både tirsdag og onsdag. På morgenen i dag kom NHF med bekreftelsen om at cupfinalene blir utsatt.
– Slik situasjonen er nå, er dette den mest fornuftig avgjørelsen. Vi vet fortsatt lite om hvordan våren ser ut med tanke på smittesituasjonen, publikumsbegrensninger og muligheten for en potensiell cupfinalefest til våren. Denne avgjørelsen gjør at vi kan håpe på en ny cupfinale-folkefest før sesongen er omme, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal som mottok bekreftelsen fra NHF om utsettelse av cupfinalen torsdag morgen.

Folkefest
Opprinnelig var det ventet rundt 2000-3000 arendalitter til tigerstaden for å delta på den planlagte cupfesten i Oslo Spektrum. Cupfinalen i 2014 sitter fortsatt igjen som en historisk idrettsbegivenhet – med både cupgull, et Oslo farget i rødt og sort og et folkehav skapt av arendalitter. Nå er det håp om at den folkefesten kan gjenta seg. Mye tyder på at cupfinalen blir avviklet i mai måned.
– Det hadde vært nitrist å spille cupfinale foran tomme tribuner. Nå er det bare å håpe på at vi sammen klarer å få ned smittetallene fremover, slik at vi forhåpentligvis kan skape en ny folkefest når våren kommer. For cupfinale betyr folkefest og det har vi et håp om fortsatt kan bli en realitet med denne utsettelsen, avslutter Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til oifarendal.no fra sitt hjemmekontor.

PS: ØIF Arendals siste kamp før jul er borte mot Kolstad kommende tirsdag. Den kampen spilles for inntil 50 tilskuere, som i praksis vil si tomme tribuner.