Blir det cupfinale i romjula? – ØIF Arendal

Blir det cupfinale i romjula?

Det avgjøres høyst sannsynligvis i løpet av onsdagen. Et alternativ er å utsette cupfinalene til mai måned.

Slik så det ut da ØIF Arendal spilte cupfinale for første gang i 2014. Folkefesten er fortsatt fremme i folks minner, men denne romjula blir det uansett ingen folkefest. Nå kan cupfinalen bli utsatt til våren.

– Vi håper cupfinalen utsettes. Vi vil ha en folkefest. Å spille en cupfinale uten publikum vil være noe av det tristeste vi har gjort, sier Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til Agderposten tirsdag.

Tirsdag var klubbene og Norges Håndballforbund i dialog om veien videre for det som omtales som håndballens folkefest, cupfinalen. Kampene skulle opprinnelig ha vært spilt i Oslo Spektrum 29. desember, men i forrige uke ble det altså klart at cupfinalene ble flyttet til Nadderud Arena i Bærum grunnet de nye kravene om maksimalt tre kohorter á 200 tilskuere. Mandag kveld ble maksimalt tillatt antall publikummere satt til 50. Det betyr i praksis en folkefest for tomme tribuner. Men, onsdag kan det komme en enda avgjørelse hvorvidt cupfinalen blir spilt 29. desember – eller om de flyttes til våren.
– Jeg opplever at klubbene ønsker en folkefest, og at flertallet ønsker å utsette cupfinalen, sier Bruun Hansen ifølge Agderposten.

NHF har berammet møte onsdag formiddag. Der deltar klubbene og NHF for å avklare veien videre. Foruten ØIF Arendal – Elverum er også kvinnefinalen og J20 og G20-finalene planlagt samme dag.