FIALA: – Vi må blø for drakta og vise at fortet er vårt – ØIF Arendal

FIALA: – Vi må blø for drakta og vise at fortet er vårt

Jørg William Fiala Gjermundnes fikk nesten godkjent-stempel etter førsteomgangen mot Halden. Søndag krever han at samtlige spillere må blø for drakta.

– Vi har brukt uken til å omstille oss etter den pinlige kampen i Halden. Nå må vi blø for drakta til søndag og vise at det som skjedde sist søndag var utilgivelig. Sparebanken Sør Amfi er fortet vårt og da må vi angripe med alt vi har og gå ut i hundre og gjerne litt til, illustrerer Jørg William Fiala Gjermundnes til oifarendal.no før søndagens hjemmekamp mot Runar Sandefjord.

Klassespillere
Selv om bakspilleren maner til fightervilje, vil ikke det i seg selv holde til å sende Runar hjem uten poeng. Runar innehar 3.plassen på tabellen. ØIF Arendal ligger plassen bak, dog med samme poengsum. Taktikken og detaljene må også fungere i to fulle omganger.
– Vi møter et solid salg som satser stort og har fått inn en klassespiller som Christoffer Rambo. Han har allerede markert seg kraftig etter returen fra Tyskland. I tillegg er det mange som kjenner godt til Kenny (red.anm: Ekman) og Gautestad. Det blir en veldig spesiell ramme rundt denne kampen, mener han.
– Den rammen skal vi bruke til vår fordel, legger han til.

Kamp i kampen
Mens Fiala bekler venstre bakspillerposisjon i ØIF Arendal, bekler nevnte Rambo Runars høyre bakspillerposisjon. Rambo er toppscorer i Rema 1000-ligaen med 87 scoringer, derav 26 på straffekast, på 11 kamper.
– En kamp i kampen?
– Det kan du godt si. Han er vanskelig å møte og har et sabla bra skudd. En klassespiller, men jeg skal selvsagt gjøre mitt for å vinne den duellen. Målet må være å score flere mål enn Rambo, så får vi se hvor langt det rekker. De har også en del andre spillere som må stoppes, sier og han tenker spesielt på svenske Tobias Rivesjø og playmaker Trym B. Olsen.
– Runar er et erfarent lag i sin beste alder. De spiller smart og har også matchvinnere bakover og i mål. Det er mye rutine vi skal handskes med til søndag, sier han videre.

Hjemmebane
Han mener ØIF Arendal har en klar fordel i at kampen spilles i Sparebanken Sør Amfi. Runar tapte for øvrig mot Drammen i siste serierunde. Det er med andre ord to lag som skal reise kjerringa igjen søndag.
– Hjemmebane er alltid en fordel. Kampen er åpen og vi skal gjøre vårt for å vise vinnervilje. Vi skal helt enkelt ikke bli beseiret på hjemmebane. Det er vårt fort og det skal merkes uavhengig av hvem som gjester oss.
– Og ankelen er bra?
– Ankelen er fin, svarer og avslutter Jørg William Fiala Gjermundnes.

Søndagens kamp starter klokken 19:00. Billetter kjøper du i ØIF-appen eller her på nettsiden.