HEIA PEDERSEN:- Det er den siste kampen folk vil huske – ØIF Arendal

HEIA PEDERSEN:- Det er den siste kampen folk vil huske

Søndagens kamp mot Runar Sandefjord kan bli Eirik Heia Pedersens siste hjemme i Sparebanken Sør Amfi. Hans avtale med klubben går ut ved nyttår. Hans største ønske er å oppleve stinn brakke søndag kveld.

Eirik Heia Pedersen (t.v) diskuterer med Frederik Børm og Mario Matic. Arkivfoto: Harald Grundel/Fjellhammer

– Min avtale om å hjelpe klubben, når jeg ikke er på jobb i Hammerfest, varer frem til nyttår. Det betyr at Runar-kampen blir den siste hjemmekampen for meg. Til uka drar jeg nordover igjen og er ikke tilgjengelig før vi møter Kolstad i Trondheim rett før jul og Elverum i cupfinalen i romjula. Derfor blir Runar-kampen sannsynligvis min siste hjemmekamp i Sparebanken Sør Amfi i ØIF Arendal-drakta, sier klubblegenden til oifarendal.no.

Ringen sluttes
For comebacket kom i stand da skader på sentrale spillere kom på løpende bånd tidligere i høst.
– Troppen er god nok når den er intakt, og da skal ikke jeg prioriteres selv om det selvsagt gøy å være med igjen, kjenne på adrenalinet og bidra så godt jeg kan. Det er ikke denne kroppen som er fremtiden i ØIF Arendal. Derfor håper jeg på en måte at dette blir den siste hjemmekampen for min del.
– Men det er vel få som tror at du har spilt din siste hjemmekamp, sånn egentlig?
– Hvis det dukker opp nye skader og jeg kjenner at formen er grei og blir spurt, kan et comeback ved senere anledning bli aktuelt, svarer han.

Selv om man aldri skal si aldri hva comeback og overraskelser i idretten angår, er det likevel mye som går i retning av at kampen mot Leif Gautestad, Kenny Ekman og Runar blir det siste ØIF Arendals publikum får se av Heia Pedersen på hjemmebane. Det var Gautestad som tok ØIF Arendal opp fra 1.divisjon til eliteserien i 2009. På banen sto Eirik Heia Pedersen og var Gautestads forlengede arm.
– Ringen blir sluttet når motstanderen heter Leif Gautestad?
– Det kan du på en måte si, men jeg tenker ikke mye på det. Våre egne arbeidsoppgaver overskygger slike ting, men for meg er det viktigste at jeg kan gå ut av Sparebanken Sør Amfi i 21-tiden søndag kveld med hodet høyt hevet. For det er den siste kampen folk husker.
– Siste hjemmekampen, mener du?
– Siste hjemmekampen ja, humrer Heia Pedersen som for øvrig var i dialog med nettopp gamletreneren om å bidra i Runarhallen tidligere i høst. Slik ble det som kjent ikke og 32-åringens erfaring og kløkt har bidratt sterkt til at han og ØIF Arendal igjen skal spille cupfinale.

Eirik Heia Pedersen og Richard Lindstrøm avbildet etter seieren mot Tønsberg Nøtterøy i oktober.

Gir alt
– Jeg vet med meg selv at jeg har prestert mye bra, men det er altså det siste man blir husket for, gjentar han.
-Derfor betyr denne kampen ekstra mye for meg og jeg håper på stinn brakke. Det hadde vært kult. Jeg har alltid gitt alt, men det blir spesielt til søndag, gjentar og erkjenner han.
For han er ikke i tvil om at hans gamle mentor og trener Leif Gautestad og hans tidligere lagkompis Ekman har planer om å ødelegge for ham. Heia Pedersen og Ekman har vunnet et cupgull og tre seriemesterskap sammen. Søndag blir de stående på hver sin banehalvdel som forsvarsbautaer for hvert sitt lag.
– De har en bakrekke med Christoffer Rambo, Trym Bilov Olsen og Tobias Rivesjø som alle kan klinke inn ti mål hver. Forsvaret deres er bra og jeg tippet Runar på medaljeplass før sesongen, men hvis kjemien ikke stemmer for bakspillerne så får også de problemer med flyten. Bakover ser jeg at Kenny syr sammen et kompakt forsvar. Jeg håper publikum stiller opp, lager feststemning og støtter oss slik at vi sammen kan slå Runar. Denne kampen blir sammen med oppgjøret Drammen de to tøffeste prøvene for oss med tanke på medaljer, sier han videre.
Drammen ligger på 2.plass med 16 poeng, mens Runar og ØIF Arendal følger med 15 poeng. Halden har 14. Elverum leder suverent.

Klar
Heia Pedersen er naturligvis mer enn klar for å vise seg og laget frem fra en langt bedre side etter det stygge tapet borte mot Halden sist søndag. Han og klubbens erfarne spillere må ta og har tatt ansvar for å snu den kollektive psyken i treningsarbeidet og oppkjøringen inn mot kampen.
– Jeg har ikke vært med på så mange stygge tap som den mot Halden, men jeg hadde nesten glemt litt hvordan det var. Selv om det selvsagt har blitt noen voldsomme stygge tap gjennom en lang karriere, vet jeg også at det endrer seg. Det er lett å se på sidemannen når det går dårlig. Sidemann ser til siden og det er dårlig tegn. Denne uka har vi brukt til å bli ferdig med Halden-kampen, gå i oss selv, komme ut av dette med en godfølelse og trene veldig godt resten av uka. Sannsynligheten for å spille en god kampe øker treningsuka i forkant har vært solid, mener han.
Han spår at søndagens kamp blir en aggressiv forsvarskamp med dueller, solide målvakter på hver side og høy temperatur.
– For det står mye på spill?
– Definitivt og det vil merkes, svarer han.
-Og ØIF Arendal spiller aldri to dårlige kamper på rad?
– Aldri, fastslår han.

For Heia Pedersen vil bli husket for det siste han gjorde i Sparebanken Sør Amfi. Det lover godt.

PS: Billetter til hjemmekampen kjøper du i ØIF-appen eller her på hjemmesiden. Merk at søndagens kamp har avkast klokken 19:00.