Drømmestart! – ØIF Arendal

Drømmestart!

Kjetil Øygarden og Asle Grans gutter fikk en drømmestart i den landsomfattende Lærøyserien lørdag.

Sverre R. Asser og Øyestad G18 leverte varene i de to første kampene i den landsomfattende Lerøyserien lørdag. Arkivfoto/Øyestad G18/Preben Stenseth.

KAMPFAKTA FINNER DU NEDERST I ARTIKKELEN.

Lørdagen startet på best mulig vis da Melhus ble beseiret 24-21, etter å ha ledet hele kampen utenom da det sto 1-1 på tavla i Marikollhallen. Ved pause ledet Øyestad-gutta 12-11, men nærmere kom aldri Melhus i andreomgang. Anført av Sverre R. Asser og Henrik Øygarden hadde gutta relativ kontroll på matchen ved å ligge 2, 3 og 4 mål foran i hele omgangen. Duoen Asser & Øygarden satt inn 17 av lagets 24 mål i kampen.
Melhus spiller for øvrig cupfinale i G20-klassen 29. desember.

Etter noen få timers hvile sto vertskapet Lillestrøm for tur. Lillestrøm hadde i likhet med Øyestad-guttene seier mot Melhus i bagasjen før kveldens sene kamp. I følge lagets egen FB-side åpnet vertene kampen med å sette to frimerker, men dette bidro bare til at andre spillere tok ansvar. Målvakt Thomas Sandberget leverte en solid kamp med over 50% redninger. Han ble også kåret til Øyestads beste spiller, ifølge lagets egen FB-side.
Dog, kampbildet – sett i mål – mot Lillestrøm ble nesten identisk med Melhus-kampen. Fredrik Venemyr satt inn 1-1 og Lillestrøm utlignet. Etter ti minutters spill sto det 3-3. Deretter var Øyestad i føringen i resten av kampen. Til pause sto det 10-6. Da Henrik Øygarden satt inn 17-12 17 minutter ut i andre omgang hadde laget seieren i sin hule hånd.
Arni Bergur Sigurbergsson var solid fremover og sto bak syv mål mot Lillestrøm. Øyestad vant til slutt 21-15 mot Lillestrøm.

Dermed sikret Øyestad-guttene seg fire av fire mulige poeng i den første runden i Lerøyserien. Det andre ubeseirede laget i gruppa heter Elverum…

Det er tre avdeling á 9 lag i Lerøyserien. De to beste lagene i hver gruppe, samt de to beste gruppetreerne, går videre til sluttspillet neste vår.
22. januar skal Øyestad G18 igjen i aksjon i Lerøyserien når Sandefjord og Fjellhammer venter i Jotunhallen.

Kampfakta Øyestad – Lillestrøm 21-15 (10-6)
Øyestads lag: Magnus Tveitdal Olsen, Mathias Wahlstrøm, Sebastian L. Simonsen (1), Andreas Stenseth, Oliver Eek-Jensen, Fredrik U. Venemyr (3), Arni Bergur Sigurbergsson (7), André Graune (2), Mathias Hammarstrøm, Thomas Sandberget, Henrik Istvan Tellefsen, Henrik Øygarden (4), Sverre R. Asser (2) og August Christiansen (2).
Toppscorer Lillestrøm: Aksel Stavheim (4)

Kampfakta Melhus – Øyestad 21-24 (11-12)
Øyestads lag: Magnus Tveitdal Olsen, Mathias Wahlstrøm, Sebastian L. Simonsen (1), Andreas Stenseth, Oliver Eek-Jensen, Fredrik U. Venemyr (2), Arni Bergur Sigurbergsson, André Graune (2), Mathias Hammarstrøm, Thomas Sandberget, Henrik Istvan Tellefsen, Henrik Øygarden (8), Sverre R. Asser (9) og August Christiansen (1).
Toppscorer Melhus: Amund Hårsaker Mærk (6).