HALDEN UBESEIRET: – Dette er den dårligste hallen i Rema 1000-ligaen – ØIF Arendal

HALDEN UBESEIRET: – Dette er den dårligste hallen i Rema 1000-ligaen

ØIF Arendal-trener André Jørgensen Hofstøl advarer mot den særegne stemningen i Remmenhallen, men å sammenligne Remmenhallen med Nedeneshallen kommer ikke på tale.

-Vi har en brukbar statistikk mot Halden de siste årene, om vi ser bort fra tapet i semifinalen i NM i 2018. Den statistikken og erfaringene fra seieren i kvartfinalen tidligere i høst skal vi bruke inn mot kampen, sier Jørgensen Hofstøl.
Søndagens kamp spilles i en hall som har voldt problemer for en rekke lag. Remmenhallen kan sammenlignes med gamle Nedeneshallen før sistnevnte ble bygd ut i forbindelse med debuten i eliteserien i 2009.
– Har en hall egentlig noe å si for hvem som går ut seirende ut på dette nivået?
– Remmenhallen er den dårligste hallen som det spilles eliteseriekamper i. Det tror jeg de fleste er enig med meg i, men du får meg aldri til å si noe stygt om Nedeneshallen – om det var det du lurte på. Nedeneshallen har en spesiell plass i hjertet mitt. Det vet du, humrer André Jørgensen Hofstøl overfor oifarendal.no
– Vår jobb er å gjøre noe vi kan gjøre noe med, og det er klart Halden bruker den intime hallen til sin fordel, legger han til.
For de uinnvidde: Jørgensen Hofstøl har nærmest vokst opp i ØIF Arendals gamle hovedhjemmebane Nedeneshallen. ØIF Arendal flyttet til Sparebanken Sør for ni år siden.

Statistikk
For det er et stykke fra de mest moderne håndballarenaene i Norge og til Remmenhallen. TV2 Sportens radarpar Bent Svele og Harald Bredeli har tidligere omtalt hallen i ordelag som «en gymsal fra 70-tallet».
– Når vi spiller, så spiller vi. Det er også en egen stemning når det blir så intimt. Vi har fokus på det vi skal ha fokus på og spillerne har vært gode til å mobilisere i Remmenhallen tidligere, gjentar han vel vitende om at medaljekandidat Drammen røk på 34-30 i nettopp Remmenhallen siste dagen i oktober. Onsdag sendte kollega Jan Thomas Lauritzen et nytt skremmeskudd i retning ØIF Arendal da de tok med seg ett poeng med hjem fra Runarhallen onsdag.
– Det sier egentlig det meste av hva Halden kan stelle i stand av trøbbel. Alle vet at de har en målvakt i Morten Nergaard som kan stenge fullstendig. Samtidig må vinne for å henge med i toppen, noe som er målet vårt. Vi skal vinne, fortsetter Jørgensen Hofstøl.

Statistikk
For ØIF Arendals statistikk mot Halden er hyggelig lesning, om man ser bort fra det nevnte og forsmedelige 26-27 tapet hjemme i NM-semifinalen i 2018. Sist sesong ble det 35-31 seier hjemme i Sparebanken Sør Amfi. I 2019/2020 ble det 32-22 favør ØIF Arendal sammet sted og seier 24-22 i Remmenhallen.
– Vi har forberedt oss på denne kampen gjennom hele uka og har en god plan på hvordan vi skal ta med begge poengene hjem igjen i morgen kveld, sier Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no.
– Og den er?
– Det handler om å slippe inn færre mål enn man scorer selv, svarer han.
Det blir i så fall det første bortelaget som gjør i Remmenhallen. For Halden er ubeseiret på hjemmebane i både NM og seriespill i høst.

Duo tilbake
Gledelig er det at Sander L. Simonsen (se egen sak) meldes klar til kamp igjen etter å ha slitt med sykdom den siste uka. Eirik Heia Pedersen er også på plass igjen mot Halden i morgen. Ellers er både Jørg William Fiala Gjermundnes (overtråkk) og Lars Jakobsen (syk deler av uka) sannsynligvis på dommerkortet i Remmenhallen. Magnus Søndenå er som kjent ute i 4-6 uker og er følgelig ikke med til Halden.
– Det er aldri ideelt å ha skadde spillere, men da trer andre frem og tar ansvar. Det har høsten vist oss og vår filosofi er å rullere på mannskapet så mye som mulig, slik at flere kan bidra. Når vi får skader, er vi ikke like sårbare om vi ikke hadde tenkt slik. Eirik kan også bekle rollen som venstre bakspiller i angrep hvis det blir nødvendig, avslutter André Jørgensen Hofstøl.

ØIF Arendal ligger på 3. plass med 15 poeng før morgendagens kamp. Halden har plukket 12 poeng og innehar 5.plassen før serierunden. Det er med andre duket for et jevnt og tett oppgjør i Remmenhallen.