Denne mannen har re-signert med ØIF Arendal – ØIF Arendal
logo

Denne mannen har re-signert med ØIF Arendal

-Det blir et bikkjeslagsmål om medaljene i serien, cupen og i sluttspillet i årene fremover, tror Mario Matic som skal gjøre sitt for at mest mulig metall havner i pokalskapet i Sparebanken Sør Amfi.

Mario Matic har storspilt i ØIF Arendal-drakta denne høsten. Her avbildet i forbindelse med tv-aksjonen «Barn, ikke brud» tidligere i høst.

– ØIF Arendal er en finfin klubb, hvor jeg hatt det fint helt siden jeg kom i 2019. Jeg stortrives i klubben og i byen. Nå er også kjæresten min på plass. Det ser bra ut om dagen, smiler Mario Matic i anledning hans ferske, re-signerte to-årskontrakt med ØIF Arendal som strekker seg frem til 2024.

Rekruttlandslaget
Det var mange supportere og sofaeksperter som var spent på hva som ville skje da Josip Vidovic overraskende sa opp kontrakten med ØIF Arendal i vår. Tvilen om hvordan ØIF Arendal skulle klare seg uten kroaten forsvant like raskt som den oppstod. For Matic har levert varene i hele høst. Den ene briljante kampen er avløst av en ny briljant oppvisning fra Matic. Han har vært tatt ut på månedens lag i Rema 1000-ligaen og blitt tatt ut på rekruttlandslaget.
– Jeg har nytt tillitt og hatt det fint fra første dag jeg møtte på trening i Sparebanken Sør Amfi. Troppen har mange flotte spillere og mennesker, men forskjellen fra tidligere sesonger og denne er spilletiden. Jeg har spilt mye mer enn tidligere og da blir jeg også mer synlig, sier han.

Mario Matic har styrt ØIF-skuta på imponerende vis i høst.

Imponert
Og han har rett. For Matic har imponert håndball-Norge og tilskuerne i Sparebanken Sør Amfi og resten av hallene han har styrt ØIF Arendals spill i. Målgivende pasninger serveres fortløpende og taktikken legges ikke uten at Matic har sagt sitt. Magnus Søndenå omtalte Matic’ håndballkløkt som «et vandrende håndballbibliotek».
– Selv følger jeg å ha bidratt også i de første sesongene i klubben, men det er klart at man blir mer synlig slik spilletiden fordeles nå, svarer han på sin sedvanlige avdramatiserende måte. For selv om han er stor på banen, er han ikke den som skriker høyest.
– Jeg tenker på banen, smiler han som likevel kommer med sine klare formaninger og direktiver når det brenner på banen.

Gullkjør
For Matic har tatt et klart valg om å forlenge med en klubb med en klar plan for fremtiden. Elverum ligger i skrivende stund et hakk foran og i Trondheim ble Kolstads storsatsing med bysbarnet Sander Sagosen presentert for kort tid siden.
– Hvordan ser det ut i din glasskule?
– Det er ikke lett å svare på hvilke klubber som kommer seirende ut av dette, men det blir et bikkjeslagsmål mellom oss, Elverum, Kolstad, Drammen og kanskje flere til. Mye kommer selvsagt an på budsjettene som satsingene gis og hvordan man setter sammen gode lag. Norsk håndball blir mer interessant og jeg tror ØIF Arendal virkelig har noe å sparke fra seg med i denne konkurransen. Det er derfor jeg har signert for to nye sesonger. Jeg tror på prosjektet vårt, avslutter en av høstens absolutt beste ØIF Arendal-spillere Mario Matic.

Vi er glad for å ha deg med videre, Mario!