MATIC: – Det er trenerne og medspillerne som setter meg i gode posisjoner – ØIF Arendal

MATIC: – Det er trenerne og medspillerne som setter meg i gode posisjoner

På månedens lag. Leverer assists i fleng. Hovmester. Fra Trefilov til Hofstøl & Panza. Vi har tatt en prat med Mario Matic.

Mario Matic har levert solide prestasjoner og håndballopplevelser i hele høst. I dag ble det offentliggjort at han er på månedens lag i Rema 1000-ligaen for oktober. Arkivfoto.

– Selvfølgelig er det gøy å bli tatt ut på månedens lag, sier Mario Matic som har storspilt i ØIF-drakta høsten gjennom. I oktober har han vært direkte outstanding.

Håndballbibliotek
Stavanger-karen, som Magnus Søndenå omtalte som «et vandrende håndballbibliotek» i sesongoppkjøringen, har virkelig fått vist sin kompetanse i rollen som playmaker denne høsten. På den siste dagen i oktober styrte han ØIF-skuta inn til 40-22 mot Bækkelaget i Nordstrand Arena. Assistene har nærmest haglet fra Matic, men den relativt beskjedne 28-åringen roser lagkameratene og trenerkollegene André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza som årsaken til uttaket og hans gode prestasjoner.
– Jeg har blitt satt i gode situasjoner av mine lagkamerater og trenere. Selv har jeg ikke sett alle de andre playmakerne i de andre klubbene sin innsats på banen i oktober. Derfor blir det vanskelig for meg å si om jeg er den som var best i oktober i denne rollen, sier han videre på sedvanlig vis.
– Men det har fungert?
– Ja, det har det, erkjenner han.

Mario Matic er ikke langt unna når det taktikken gås gjennom før og i kamp. Her står midt i forsamlingen under en timeout mot Fjelllhammer i oktober.

Ekstremt
Matic ble i oktober også belønnet med plass på rekruttlandslagets samling i Polen. Samlingen fant sted i forrige uke og Matic var på banen da rekruttlandslaget spilte mot toppklubben Wisla Plock. Der leverte siddisen nye assists.
– Du får mye tillitt av trenerteamet når det taktikken legges og eventuelt endres på før og under kampen?
– André og Luka er ekstremt taktisk godt forberedt. Jeg føler vi diskuterer taktikken sammen og i en timeout ser vi litt ulike løsninger. Det er ofte detaljer i spillet, eller spillere som må flytte på seg og slike ting vi snakker om i timeoutene. Vi spiller hverandre gode, men det er ikke bare meg som foreslår og tenker høyt i timeoutene, mener han.
Lagkamerat Magnus Søndenå sa til oifarendal.no tidligere denne uka at taktikken mot Fjellhammer var det Matic som måtte prate om med nettredaksjonen.
– Det får du nesten ta med Mario. Det er han som tenker, humret Søndenå da.

Trefilov
Hovedtrener André Jørgensen Hofstøl sier han og Panza har en krystallklar filosofi om å la spillerne legge en god plan sammen når spillet må endres og justeres gjennom kamper. Det er med andre ord et lite stykke fra ØIF Arendals trenerduo til den gamle russiske treneren Jevgenij Trefilov. Russeren var kjent for å gi sine formaninger uten innblanding.
– Spillere som tenker frem løsninger og som holder seg til avtalene gir et bedre resultat. Det er min og vår filosofi. Den tror vi sterkt på. Det er utviklende for alle og Mario har en sentral rolle når løsningene legges på blokka, mener Jørgensen Hofstøl om sin forlengede arm i angrepsspillet.
Og da er det nærliggende å høre med taktikeren selv om hva som til for at Fjellhammer skal beseires kommende torsdag.
– Forsvarsspillet må holde et høyere nivå, slik at vi får løpt inn flere enkle mål. Angrepsmessig hadde vi egentlig god kontroll på mot Fjellhammer sist. Det er selvfølgelig detaljer vi må endre og justere på offensivt, men det får dere så når kampen skal spilles, avslutter ØIF Arendals vandrende håndballbibliotek, Mario Matic.

Og for vi som har sett de fleste andre playmakerne i Rema 1000-ligaen denne måneden: Uttaket på månedens lag var høyst og fullt fortjent, Mario! Gratulerer!