– Jeg har bare ventet på at han skulle slå ut i full blomst – ØIF Arendal

– Jeg har bare ventet på at han skulle slå ut i full blomst

Tidligere idag ble det offentliggjort at Mario Matic har skrevet under en ny 2-årsavtale med ØIF Arendal. Det gleder André Jørgensen Hofstøl.

Mario Matic har styrt ØIF-skuta med stødig hånd, klart blikk og tydelige formaninger gjennom høsten. Nå har han skrevet under for to nye år i ØIF-drakta.

– Mario har vist denne sesongen at han er en av de beste midtbackene i Rema 1000-ligaen. Han har overtatt og videreutviklet rollen som Josip (red.anm: Vidovic) har hatt siden 2014. Jeg er ikke overrasket over at at han har gjort dette på så kort tid. Dette har jeg egentlig bare ventet på, mener Jørgensen Hofstøl om elevens ferske, re-signerte kontrakt.

Tillit
Tillit og spilletid har vært avgjørende faktorer for Matic’ utvikling denne høsten. 27-åringen er trenerkollegene Jørgensen Hofstøl og Luka Panzas forlengede arm på banen.
– Mario har fått og tatt et stort ansvar ved å dirigere angrepsspillet vårt. Luka og mitt behov for å blande oss inn i hvordan spilles styres i kamp blir mindre og mindre. At samspillet mellom oss på sidelinja og vår forlengede arm ute på banen fungerer er alfa omega, mener han.
Matic serverte syv målgivende pasninger mot Nærbø sist søndag. I NM-semifinalen mot Fjellhammer ble fasiten ni målgivende. Mot Bækkelaget serverte han ikke mindre enn 20 !) målgivende pasninger.
– Vi tror vi lykkes bedre når spillerne bestemmer mest selv. Vår rolle blir å peke på løsninger som igjen diskuteres. Denne rollen styrer Mario strålende. Derfor er jeg fornøyd med at Mario ønsker å være her i flere år, sier han videre.

Gullalder
Det menes mangt om hvilke alder som er håndballspillerers gullalder. Matic er i alle fall på full fart inn i den såkalt gullalderen for håndballspillere.
– Når man er 27-28 år er man blitt modnet over mange år og har nok erfaring til å ta de gode valgene. Når han også har fått mer tillitt og ansvar, blir det enda bedre, mener han.
– Hva må han jobbe med fremover?
– Forsvarsspillet og han må bli enda råere i egne satsinger i hans offensive spill.

Kanskje Halden får kjenne på dette til søndag?

Vi gleder oss over at Mario er med videre!