SISTE: Matic på rekruttlandslaget – ØIF Arendal

SISTE: Matic på rekruttlandslaget

Playmaker Mario Matic har styrt ØIF-skuta med stø hånd denne høsten. I dag ble han belønnet med plass på rekruttlandslaget som skal til Polen i november.

Mario Matic ble idag tatt ut på rekruttlandslaget som møter den polske storklubben Wisla Plock i treningskamper i Polen første uka i november.

– Det er en fin gjeng som er tatt og mange gode kompiser. Det gleder jeg meg til. Dette blir gøy, sier Mario Matic til oifarendal.no få minutter etter at uttaket ble offentliggjort av NHF.

Polen
I likhet med Jakob F. Lorentzen og juniorlandslaget skal rekruttlandslaget til Polen. To kamper mot det polske topplaget Wisla Plock gjør at eventuelt spill ikke vil telle med som landskamper i i historiebøkene. Nå har Matic allerede markert seg i Polen denne høsten da Gornik Zabrze ble slått hele 29-19 i den første kampen i kvalifiseringen til EHF European League. Samlingen er i begynnelsen av november. Det er fire år siden sist Matic var med på rekruttlandslaget.
– Tilfredsstillende at dine prestasjoner denne høsten blir lagt merke til?
– Absolutt, sier Matic som ikke har fått mye tid til å tenke på det som skal i Polen om drøye to uker. Fredag venter nemlig Fjellhammer i Sparebanken Sør Amfi i Rema 1000-ligaen.

Fokus
18.oktober i fjor ble det 26-26 mellom ØIF Arendal og Fjellhammer i tilsvarende oppgjør. Matic satt inn 26-26 i siste spillesekund. ØIF Arendal lå forøvrig under med tre mål med drøye to og et halvt minutt igjen på klokka.
– Blir det like dramatisk nå?
– Vi er forberedt på at det blir en tøf kamp. Jeg er nesten litt forundret over at Fjellhammer ikke har plukket flere poeng enn de har gjort. Det virker som de sliter litt med å føre kamper, mens mot lag som Drammen, Elverum og oss får de frem kollektivet. Fjellhammer er ikke et bunnlag. De har en bra plan på det meste og Bliznac (red.anm: Kristian, trener) virker til å ha god oversikt på de fleste lagene. Det blir tøft og jeg ser ikke bort fra at det blir like tøft som sist, mener Matic.
Dog, uka før Fjellhammer på ny skal hamles opp med – denne gang i semifinalen i NM torsdag 11. november, er det med en Matic med ny internasjonal erfaring i bein og hode som er kampklar.

Troppen
Dette er rekruttroppen i sin helhet, som Geir Erlandsen og Valery Putans har tatt ut:

Thomas Langerud Kristoffersen, Haslum HK
Andrè Bergsholm Kristensen, Drammen HK
Tom Kåre S. Nikolaisen, Bergischer HC
Fredrik Heskestad Clementsen, Bergen Håndball
Thomas Boilesen, KIF Kolding
Mario Matic, ØIF Arendal Elite
Herman Vildalen, Drammen HK
Eskil Dahl Reitan, Kolstad Håndball
Tobias Grøndahl, Elverum Håndball
Simen Schønningsen, Bergischer HC
Stig-Tore Moen Nilsen, Elverum Håndball
Viktor Norberg, Drammen HK
Kasper Thorsen Lien, Elverum Håndball
Ebbe Stankiewicz, Bergen Håndball
Sindre Heldal, Elverum Håndball
August Pedersen, Drammen HK