RUNAR SØNDAG:- Det er nok best at Leif og meg reiser hjem til hvert vårt etter kampen – ØIF Arendal

RUNAR SØNDAG:- Det er nok best at Leif og meg reiser hjem til hvert vårt etter kampen

Søndagens hjemmekamp mot Runar blir av det spesielle slaget for Svermen-supporter Kari Sunde. For kjæresten Leif Gautestad deler ikke alt med henne.

Runar og trener Leif Gautestad og Kari Sunde er kjærester, men søndag går de inn i hver sin boble.

– Ringer du for å høre om hvordan jeg har det?
– Tenkte mest på Runar-kampen til søndag jeg da?
– Den Halden-kampen sitter i kroppen ennå. Det skal du vite. Den må snart ut, for det var bare vondt – og er vondt. Nei, det ble en fryktelig dag på jobben, sier en som vanlig dedikert og engasjert Kari Sunde.

Klart det er viktig!
For når når laget og spillerne som betyr så mye for henne taper kamper mot antatt svakere motstand, betyr det at presset i oppgjør mot det som før sesongen var antatte medaljekandidater blir kraftigere. Søndag venter hennes kjæreste Leif Gautestad Runar i Sparebanken Sør Amfi.
– Den sølvplassen er sinnsykt viktig og det skiller bare ett poeng opp til Drammen. Nå møter vi både Runar og Drammen hjemme før jul. Seier i de to kampene vil bety ekstremt mye. Det tror jeg alle skjønner, sier Sunde som nærmest har avskrevet muligheten til å ta igjen Elverum i seriespillet.
– Er du i en skvis når kjæresten leder søndagens motstander?
– Nei, for meg er det ØIF Arendal som gjelder, men det er klart jeg håper at Leif og Runar gjør det bra – bare ikke mot oss. Samtidig håper jeg på en jevn og underholdende match med to poeng til ØIF Arendal. For det blir galt uansett hvordan det går, sier hun.
– Forklar?
– Altså, det er best at Leif og meg reiser til hvert vårt etter kampen, uansett hvordan det går. Vi har dratt hjem sammen etter én kamp og det holdt. Vi skulle til Malaga morgenen etter i et 50-årslag og det var ikke mye snakk om det som skjedde kvelden før. Det var trykket stemning for å si det slik, ler hun med sin hese supporterstemme.
Sunde har høytaleren på under hele intervjuet, slik at datteren Ingrid kan smette inn med noen ord ved behov. Det blir ikke mange ordene, for Svermen-dronningen har som vanlig mye på hjertet.
– Leif og meg snakker generelt ikke om kamper mellom ØIF Arendal og Runar. Om jeg hører noe om en skadet spiller eller noe som kan gi en fordel ØIF Arendal, så sier jeg ingenting videre. Leif stoler på meg. Jeg vil heller aldri røpe noe av betydning overfor for ham. Når Tonning (red.anm: Bård, trener i Runar) ringer, slår han alltid av høytaleren og går inn på et eget rom, forklarer hun.
– Og sånn må det nesten være, legger hun til.

Ingrid Sunde og Kari Sunde helt foran i kampen mot Nærbø.

Brenner!
For når Sunde ikke følger ØIF Arendal eller er hjemme, er hun i Sandefjord hos kjæresten. Det blir en del Runar-kampen ringside gjennom sesongen. Det blir med andre ord mye håndball på henne.
– Da vi skulle møte Leif og Runar for første gang gruet jeg meg. Nå gleder jeg meg bare, selv om det er spesielt oppgjør. På kampdagen kan jeg ikke vente til dommerne blåser i gang kampen. For det er ikke slik at følelsene for håndballen blir noe mindre med årene. Kampene tar hardere og hardere tak i meg. Det er heller ingen vits for hverken Leif eller meg å ringe hverandre søndag kveld. Sånn er det med sterke følelser for det man brenner for, forteller hun.
Ved seier blir naturligvis følelseslivet annerledes enn ved tap.
– Det er derfor den Halden-kampen irriterer meg. Vi hadde hatt andreplassen nå om vi ikke hadde tapt der borte i bunkersen, fastlsår hun.
I forkant av Halden-kampen søndag skrev Sunde og datteren Ingrid i deres faste supporterblogg at Haldens Truls Erik Grøtta lå vel mye nede og rettet på hårbåndet vel mange ganger da Halden spilte uavgjort mot Runar i serierunden før. Mot ØIF Arendal var Halden-spilleren best i alt.
– Når vi går ut slik, må vi tåle at folk har det gøy på vår bekostning i etterkant. Litt uskyldig moro må vi ha det, humrer hun igjen.
– Så det kommer mer fra den kanten utover i sesongen?
– Absolutt! Leif bør ikke glede seg til søndagens supporterblogg for å si det slik, ler hun igjen.

På plass
Sunde og resten av svermerne har denne høsten endelig kunne reise land og strand rundt igjen etter pandemi-restriksjonene. Kampdager er fortsatt nervøse dager.
– Jeg venter egentlig bare på å få på meg drakta og få kommet meg til hallen. Som oftest er jeg tidlig i hallen for å kjenne på stemningen, drive litt loddsalg og være litt sosial. Jeg tror alle savnet miljøet under coronaen. Det er mye å ta igjen og det jeg håper jeg også publikum gjør gjennom å få hjemmekampene inn fast på kalenderen igjen. Selv om jeg er fornøyd med antall publikummere, er det mange som har fått nye vaner gjennom og etter pandemien. Underholdningsnivået er det i alle fall ikke noe å si på. Det er plass til flere i hallen, mener hun.
Søndagens hjemmekamp mot Runar er første og beste anledning. Eirik Heia Pedersen fastslo i onsdagens intervju på oifarendal.no at ØIF Arendal aldri spiller to dårligere kamper på rad. Runar-kampen blir sannsynligvis også nevnte Heia Pedersens siste – en fin anledning til å stille opp for å hylle mannen som egentlig la opp i sommer.

– Selvfølgelig skal vi vinne, men Runar er et godt lag. Vi kan ikke slippe oss ned en eneste millimeter. Gutta må være på 100% fra start og være ferdig med alt som heter tekniske feil. I forsvar må Christoffer Rambo stoppes. Han skudd er det få som matcher i norsk håndball. Gutta må ofre seg for hver eneste ball. Når det gjelder å ofre seg er det strålende at Eirik er på plass, selv om det blir ekstra vemodig. Han har betydd mye og betyr mye, sier hun.
For det er ikke til å komme bort fra at resultater i idrett skapes av egne prestasjoner.
– Derfor må vi helt enkelt vinne. Denne kampen betyr ekstra mye ettersom det er Leif og Kenny Ekman som står på andre siden. Begge har en sterk tilknytning til klubben og byen og det blir en kul kamp – garantert! Selv om noen sikkert vil si at det ikke betyr så mye å møte lagkamerater, så gjør det det. Jeg er ikke i tvil. Det ligger litt ekstra i potten når det er slik, mener hun.
Og det skal Kari Sunde ha: Hun er på! Det trengs for å slå Runar til søndag.
– Ikke glem at folk må komme seg i hallen. Som sagt kan dette bli Eirik Heia Pedersens siste hjemmekamp. Han fortjener seier foran en smekkfull Sparebanken Sør Amfi, gjentar og avslutter Kari Sunde.

For er det noe som er sikkert som banken, er det at Kari Sunde sitter ringside når ØIF Arendal – og Leif Gautestad, skal i aksjon.

PS: Billetter til søndagens kamp kjøpes i ØIF-appen eller her på nettsiden.