– Starter vi med riktig tenning, blir det standarden i kampen – ØIF Arendal

– Starter vi med riktig tenning, blir det standarden i kampen

Det blir nøkkelen ØIF Arendal må vri om skal det bli cupfinale i romjula. Det mener ØIF-målvakt Kristijan Jurisic.

Kristijan Jurisic er lei av å tape semifinaler i NM. Det vil han gjøre noe med mot Fjellhammer torsdag. Arkivfoto.

– Nå har vi røket ut i nok semifinaler, så det er ikke tvil om at vi vil endre på den statistikken på torsdag. Nøkkelen blir å komme i gang med engang. Det høres kanskje litt kjedelig ut, men det er utrolig viktig å finne flyten, tempoet og tenningsnivået fra start av. Det setter standard for resten av kampen. Starter vi tregt, blir det standarden for resten av kampen. Vi må sette betingelsene, sier Kristian Jurisic til oifarendal.no.
Han var sammen med hovedtrener André Jørgensen Hofstøl, Eirik Heia Pedersen og Sondre Paulsen en del av ØIF Arendal-laget som vant cupfinalen i 2014.

Annet fokus
ØIF Arendal har ikke spilt kamp siden Bækkelaget ble slått kraftig med hele 40-22 i Oslo forrige søndag. Siden har Jurisic og resten av spillerne hatt anledning til å koble av kampmodus-knappen og kun konsentrert seg om de daglige treningene i Sparebanken Sør Amfi.
– En ekstremt viktig uke. Forhåpentligvis kommer alle opplagte inn til semifinalen. Forutsetningene er gode. Selv føler jeg meg utrolig klar til å gjøre de siste forberedelsene inn mot kampen. Detaljer kan fort bli avgjørende, mener han.
– Dette er ikke en vanlig kamp, selv om det er 2×30 minutter og en tøff motstander?
– Jeg tenker mye på nettopp dette, men det skal være en del spenning knyttet til en slik kamp. Vi må hente frem all erfaringen i troppen og fokusere på arbeidsoppgavene. Alt annet får vi ikke gjort så mye med, mener han.

Bonus
Verken Frederik Børm eller Eirik Heia Pedersen var på banen da Fjellhammer vant 31-29 i Sparebanken Sør Amfi for snart tre uker siden. De er begge på plass torsdag.
– De representerer rutine og stabilitet, noe vi kanskje har manglet i den siste perioden. Samtidig har vi hatt bra treff på forsvars- og målvaktsspillet også uten av de to har vært på banen, men det er klart at det er en bonus å ha begge tilgjengelig i en så viktig og avgjørende kamp som dette. Det er opp til oss selv, avslutter Kristijan Jurisic.

Torsdagens semifinale i Lørenskoghallen har avkast 18:30.