PAULSEN: – Jeg er lei av å tape semifinaler – ØIF Arendal

PAULSEN: – Jeg er lei av å tape semifinaler

Det sier Sondre Paulsen før torsdagens semifinale borte mot Fjellhammer. Han sier det er ikke mange sjansene igjen for hans del til å oppleve en ny cupfinale.

Sondre Paulsen (t.h) er lei av å tape semifinaler i NM. I morgen venter Fjellhammer. Til venstre er Jørg William Fiala Gjermundnes.

– Det er nesten slik at jeg heller kan tape hver eneste uke i bytte mot en ny cupfinale. Det er ikke mange sjansene igjen for min del til å oppleve en ny cupfest. Derfor er det liten tvil om hvor sterkt jeg ønsker å vinne denne semifinalen. Det er opp til oss selv, fastslår klubbveteran Sondre Paulsen dagen før dagen.

Et ran
Han betegner semifinale-tapet i 2019 mot Halden som et lite ran, før han ramser opp den ene semifinalen etter den andre som har endt i tap. I fjor ble Nærbø for sterke. Semifinalen i 2014 er den siste ØIF Arendal følgelig har vunnet i NM.
– Nærbø vant fortjent mot oss i fjor, men nå er det vår tur. Følelsen er god og vi går inn i kampen med en god plan. Vi må få opp tempoet og ikke minst være effektive når kjører opp, mener han.
At forsvarsgeneral Frederik Børm og Eirika Heia Pedersen begge er på plass mot Fjellhammer gjør at optimismen hans styrkes. For tapet mot Fjellhammer i seriespillet for tre uker siden sitter litt bedre i enn veteranen først vil innrømme.
– Vi scorte nok mål mot Fjellhammer sist, men slet bakover. Børm og Eiriks defensive fibre gir trygghet. Selv om vi stiller mannsterke i kveld, er det likevel ikke slik at vi er storfavoritter selv om vi er det definerte topplaget og Fjellhammer utfordrer. Sjansen for å vinne er 55-45 i vår fordel. De slo oss sist for å si det slik, advarer Paulsen og fortsetter:
-Alle har sett hva Fjellhammer står for. Tapet sist smerter, og i fjor ble det uavgjort i seriespillet. Vi bør ikke bli særlig overrasket om Bliznac også har lagt en god plan for kampen. Knalltøft og vi kommer ikke til å få noe som helst gratis, sier han videre.

Sagmugg
For opplevelsene fra den historiske romjulsdagen i 2014 sitter som en lykkepille i den 33 år gamle håndballkroppen. For det er noe som skjer med gamle sirkushester når lukten av sagmugg nærmer seg.
– Vi kan ikke løpe med hodet under armen mot Fjellhammer på ny og satse på at lykke og fromme hjelper oss. Det blir tøft. Alle har sett hva Fjellhammer står for, gjentar han.
– Litt stille på trening idag når en slik kamp står for tur, kanskje?
– Det er alltid litt stille før stormen, avslutter Sondre Paulsen som er lei av å tape semifinaler.

Det skal det bli en endring på i morgen.