Feide rival av banen i toppoppgjør – ØIF Arendal

Feide rival av banen i toppoppgjør

Landslagspausen gjorde tydeligvis godt.

Illustrasjonsbilde.

Flensburg, som både har kommende Kolstad-spiller Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen i stallen, har slitt kraftig med skader denne sesongen og har avgitt oppsiktsvekkende mange poeng denne høsten. De nevnte, skadde nordmennene var dog heller ikke på banen i dagens hjemmekamp mot Fuchse Berlin.
Berlin lå før oppgjøret på en sterk andreplass med med 17 poeng. I den nord-tyske grensebyen ble det imidlertid et brutalt stopp for hovedstadslaget. Flensburg, som kun hadde plukket tolv poeng før kampen, sørget dermed for å få heng på tetlagene med en festforestilling av en håndballkamp.
Anført av Mads Mensah Larsen regelrett kjørte Flensburg over stadig mer frustrerte grønntrøyer hjemme i Campus Halle i kveld. Etter å ha ledet med hele åtte mål (26-18) et drøyt kvarter før slutt, slapp Flensburg ned seg mot slutten av kampen som gjorde at Berlin pyntet på resultatet til 28-23.
Dermed ligger Flensburg nå kun fem poeng bak Berlin, med en kamp til gode. SC Magdeburg, som gjester Arendal i august neste år, leder som Bundesligaen med ti strake seire. Nettopp Magdeburg og Flensburg møtes til dyst lørdag kveld.

At Flensburg vant hjemme mot Berlin var isolert sett ingen oddsbombe, selv om Berlin lå syv poeng foran nordtyskerne, men den største overraskelsen sto Christoffer Rambos gamleklubb Minden for i kveldens runde. Minden lå helt sist på tabellen, uten et eneste poeng, før kveldens bortekamp borte mot Melsungen. Melsungen er for øvrig klubben som har det største lønnsbudsjettet i tysk håndball, ifølge Viaplays kommentator Peder Seiersted. Selv om det øses ut euro i den tyske storklubben hjalp altså ikke det nevneverdig i kveldens match mot bunnlaget Minden. Minden vant 30-27.

Rhein Neckar Løven tapte 33-30 hjemme mot Lemgo, mens nevnte, ubeseirede SC Magdeburg slet lenge mot Gøppingen. Det østtyskerne vant til slutt 27-24. Gøppingen slo for øvrig ut ØIF Arendal av kvalifiseringen til tidligere EHF-cupen for noen få år tilbake.

I den siste kampen slo Wetzlar tidligere ØIF Arendal Harald Johnsens gamleklubb, Lubbecke 29-25.

Sander Sagosens Kiel har også hatt en laber start på høsten. Kiel spiller hjemme mot Bergischer i morgen torsdag. Kiel ligger åtte poeng bak SC Magdeburg før morgendagens kamp.