– Vi skal sitte fremme i lokomotivet når toget går – ØIF Arendal

– Vi skal sitte fremme i lokomotivet når toget går

Daglig leder i ØIF Arendal Bjørn-Gunnar Bruun Hansen ser store muligheter for norsk klubbhåndball og ØIF Arendal, når Sander Sagosen vender hjem med planer om å føre Kolstad til topps på rekordtid.

ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen sier at Sander Sagosens retur til norsk håndball og Kolstad gir ØIF Arendal og håndballen samlet sett store muligheter.

-ØIF Arendal har tenkt til å sitte fremme i lokomotivet og ikke sitte i sovevognene når håndballtoget nå forlater perrongen. Dette blir en ny tid for norsk herrehåndball, noe som gir oss en samlet mulighet til å utfordre den danske ligaen over tid. Vi har lenge arbeidet hardt for å utvikle en robust organisasjon, men nå vi må bare jobbe enda bedre og hardere, fastslår en offensiv Bjørn-Gunnar Bruun Hansen etter dagens offentliggjøring av Sander Sagosens mildt sagt oppsikstvekkende overgang til hjembyen og Kolstad.
Som ventet ble Sagosen og Magnus Abelvik Rød presentert som Kolstad-spillere på pressekonferansen i Kolstad Arendal tidligere idag. Magnus Gullerud, Torbjørn Bergerud samt islendingene Janus Smarasson og Sigvaldi Gudjonsson ble også presentert og kvartetten skal spille for rødtrøyene fra og med neste sesong.

Lokomotiv
– At dette skaper ekstra blest om norsk herrehåndball og Rema 1000-ligaen er utvilsomt. Sander er en stor stjerne og vi ønsker alle klubber som vil satse velkommen. Det er konkurranse som gjør oss alle bedre, mener ØIF-sjefen videre.
Kolstad er en av mange klubber som nå har konkrete planer om å overta hegemoniet i norsk herrehåndball. ØIF Arendal og Elverum har i en rekke år kjempet om å være den beste klubben. Elverum er i dag den førende klubben med deltakelse og sterke prestasjoner i Champions League. Drammen har planer om å stikke kjepper i hjulene for de fleste og i sommer ble Fyllingen Bergen skrotet til fordel for nyvinningen Bergen. Planene om å overta hegemoniet i norsk herrehåndball står også på bergenserens dagsorden. ØIF Arendal har i flere år vært tydelig på at hegemoniet er målet.
– Dette betyr også at en ut- og ombygging av Sparebanken Sør Amfi kan times perfekt inn når alt dette skjer på en gang. For det kommer til å bli trangt om plassene i mange håndballarenaer fremover, spår Bruun Hansen som fredag også kunne offentliggjøre Arendals Fossekompani som ny hovedsponsor.

https://arendal.nth.webcore.no/2021/10/29/ny-hovedsponsor-vi-er-imponert-av-oif-arendal/


Lokomotivet
Han trekker frem massiv mediedekning, fulle haller, nye profiler og et håndballsirkus enda flere kommer til å bli en del av.
– Vi skal helt klart utnytte og bruke mulighetene i at det kommer mange norske profiler til den norske serien. Her vil interessen vokse sterkt også andre steder enn i Trondheim. Vår langtidsplan er nå under revidering, men den er ikke mindre ambisiøs og offensiv enn den forrige. Vi står klare og vi skal være med å kjempe om å overta hegemoniet. Hverken Kolstad, Elverum eller Drammen eller hvem det som måtte være, skal ikke få noe gratis her. Dagens nyhet gjør at vi må bli enda litt bedre for hver dag vi møtes. Den jobben er vi godt i gang med, avslutter Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

For nå går toget. Da nytter det ikke å være fornøyd med det som skjedde i går.