KAMPDAG: Dette venter ØIF Arendal i kveld – ØIF Arendal

KAMPDAG: Dette venter ØIF Arendal i kveld

Statistikken taler sitt språk før kveldens batalje mot Bækkelaget i Nordstrand Arena i kveld.

Statistikken borte mot Bækkelaget har bedret seg kraftig de siste årene. Søndag kan Sondre Paulsen og ØIF Arendal fortsette den gode trenden mot gultrøyene i Oslo. Her fra oppgjøret lagene mellom i fjor høst som endte 23-23.

For vertene fra «høgda» i Oslo er historisk sett sterke på hjemmebane mot ØIF Arendal. I fjor høst endte tilsvarende oppgjør 23-23, mens Bækkelaget stakk av med begge poengene i tilsvarende oppgjør i 2019 (34-27). Da ØIF Arendal sikret klubbens tredje serietittel i 2018/2019-sesongen ble nettopp Bækkelaget beseiret i seriespillet (29-31). I 2017 var det derimot Bækkelaget som trakk det lengste strået i den svært så målrike kampen den gangen med 35-34. Går vi tilbake til 2016 var det på ny Bækkelaget som kunne juble for to poeng da de vant 38-30.
Ser man på tilsvarende kamper som er spilt i Sparebanken Sør Amfi, er det liten tvil om hvilke klubb som er best sammenlagt. ØIF Arendal har vunnet de fem siste hjemmekampene mot Bækkelaget.
I 2019 ble det 34-30 og 36-32. I 2018 endte kampen 25-22, mens i 2017 vant ØIF Arendal 34-25. I 2016 ble det 27-25 favør Sondre Paulsen & co.

Men hva kan vi trekke ut av dette? Jo, rent statistisk er det hjemmebanefordelen som gir størst sjanse til å vinne i lagene mellom Bækkelaget vs. ØIF Arendal eller ØIF Arendal vs. Bækkelaget, men i de tre siste kampene lagene mellom i Oslo har man plukket like mange poeng. Det lover godt for ØIF Arendal-spillerne i kveld.

Bækkelaget har plukket ti poeng på åtte kamper, mens ØIF Arendal har plukket elleve poeng åtte kamper før dagens batalje. ØIF Arendal ligger på 4.plass, mens Bækkelaget ligger plassen bak.

Dog, når klokken er 17 i ettermiddag er historie historie og statistikk statistikk. For det eneste som nesten er sikkert er at dagens kamp blir en hard batalje.