Holder verdensmesterne stand mot Kolstad-aktuelle Sagosen og Kiel? – ØIF Arendal

Holder verdensmesterne stand mot Kolstad-aktuelle Sagosen og Kiel?

Skarpnes Invitational-laget SC Magdeburg, som nylig ble verdensmester for klubblag, blir å se i Sparebanken Sør Amfi august 2022. I dag kan de forrykke maktbalansen i den tyske bundesligaen for alvor.

For det er ikke Sander Sagosens THW Kiel som ligger øverst på tabellen i Bundesligaen om dagen. Det er SC Magdeburg, med den norske anføreren Christian O’Sullivan og lagkompis Magnus Gullerud. Sistnevnte er for øvrig nevnt i forbindelse med den bebudede Kolstad-satsingen. Det samme er Sagosen, noe som fyller både norske og internasjonale nettsteder med rykter og artikler.


SC Magdeburg, som kommer – med eller uten Gullerud – til Skarpnes Invitational august 2022, leder bundesligaen med syv strake seire. Vanligvis er det Sagosens Kiel som bruker å ligger på toppen i ensom majestet, men så langt denne høsten har SC Magdeburg vært sylskarpe både i hjemlig serie og i Europa. Dog, i dag kan Kiel ta igjen forspranget og komme ajour på poeng mot laget med tilhold i gamle DDR. Da må det blir seier hjemme i Kiel.
Kiel og Sagosen ligger på tredjeplass med 12 poeng (5 seire og to uavgjort) før søndagen storkamp i Tyskland, mens SC Magdeburg har 14 poeng på syv kamper. Fuchse Berlin har klemt seg inn mellom de tyske håndballstormaktene.

Verdt å merke seg er for øvrig HSV Hamburg, som igjen er å finne i det celebre selskap, etter å ha gått på en økonomisk kjempesmell med degradering til nivå tre som resultat for få år siden. Hamburg-laget, som vant Champions League i 2013, ligger på 4.plass. Flensburg-Handewitt er plaget med skader og har foreløpig ikke funnet flyten og innehar 8.plass i skrivende øyeblikk. Laget fra den nordtyske gjester Stuttgart, for øvrig gamleklubben til tidligere ØIF Arendal-spiller Robert Markotic.

Søndagens storkamp i Tyskland, THW Kiel – SC Magdeburg, kan ses på Viasport+/Viaplay klokken 14.

NB: Elverum vant hele 42-31 hjemme mot Tønsberg Nøtterøy i Terningen Arena lørdag. Kristiansand skulle ha møtt Kolstad klokken 16 i dag. Den kampen er avlyst grunnet sykdom i Kolstad-troppen.